Fegyházba küldték a Honvéd utcai trafikrablót

Akt.:
Tárgyalás a járásbíróságon H. József ügyében
Tárgyalás a járásbíróságon H. József ügyében - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Társával 2014 januárjában rontott be az üzletbe, ám zsákmány nélkül menekültek el.

A tanúvallomások, a lefoglalt tárgyak és a szakértői vélemények is H. József ellen szóltak, továbbá a biztonsági kamera felvételein is azonosították őt, ezért 7 év 6 hónap fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték hétfőn nem jogerősen a Debreceni Járásbíróságon. A leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhető férfit a Honvéd utcai dohánytrafik kirablásának kísérletével vádolták, akinek az első fokú ítélet szerint közel 1,9 milliós bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

H. Józsefet „fa.agyerek mozgásáról” ismerte fel az egyik tanú – derült ki a hétfői ítélethirdetéskor. A vádlott és egy másik férfi az arcát sötét maszkkal és sállal takarta el. A dohányboltba lépve a vádlott az eladóra fogta a gázriasztó-fegyvert, az eladó viszont már ezt megelőzően megnyomta a pánikgombot. Bár a vádlott „Meg ne nyomd a gombot!” felszólítással megkérdezte az eladót, hogy küldött-e vészjelzést, erre a sértett nemmel felelt. A megijedő vádlottak néhány másodperc után üres kézzel menekültek el.

H. József az eljárás során végig tagadta a terhére rótt bűncselekményt. Azzal védekezett, hogy a bűncselekmény napján két „iskolába járt, tanulmányaira koncentrált”. Mint azt dr. Emri Kinga tanácsvezető elmondta, az intézmények válaszai nem igazolták a férfi alibijét. Az egyikben már a vizsgák is véget értek 2014. január 27-re, a cselekmény napjára, a másikban pedig azt közölték, hogy már több nappal előtte megszűnt a tanulói jogviszonya.
A bizonyítási eljárásban kulcsszerephez jutott a nylonzacskó, amibe vélhetően a zsákmányt akarták elvinni, azt ugyanis a pult mögé dobták. Azon kimutatták H. József DNS-ét, a pisztoly pedig a házkutatás során az ágyneműtartóból került elő.

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős, miután a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt tartott fenn. A büntetőügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

HBN


Árulkodik a nylonzacskó
Debrecen – Nem tett vallomást és fenntartja, amit a nyomozati szakban mondott, azaz tagadja a trafikrablás vádját az a debreceni fiatalember, aki hétfőn állt először a bíróság elé.


Trafikrablás: biztos, hogy az a pisztoly volt?
Debrecen –  Informatikus szakértő meghallgatásával, majd a perbeszédekkel folytatódhat szeptember közepén a Honvéd utcai trafik kirablásával megvádolt H. József és társa elleni büntetőper a Debreceni Járásbíróságon – mondta el érdeklődésünkre Tatár Tímea törvényszéki sajtószóvivő.

hirdetés