Fegyházat kértek az ügyintéző támadójára

Illusztráció
Illusztráció
Berettyóújfalu – S. Lajos többszörös visszaeső, ezúttal ittasan handabandázott a nagykereki hivatalban.

Halmazati büntetésül fegyházbüntetés kiszabását kérte a Berettyóújfalui Járási Ügyészség arra a férfira, aki szeptemberben erőszakoskodott a nagykereki polgármesteri hivatal alkalmazottjával.

Kimenekült

Jónáné dr. Pocsai Edit megyei főügyész a vádirat alapján elmondta: S. Lajos vádlott a reggeli órákban ittasan előbb a helyi takarékszövetkezetet kereste fel. Mivel a számláján nem volt pénz, ideges lett, ordítozott, többször belerúgott a bejárati ajtóba. Végül a pénzintézet vezetőjének felszólítására szitkozódva távozott. A polgármesteri hivatalba ment, hogy az ügyintézőtől számon kérje, miért nem kapta még meg az igényelt lakhatási támogatást. A sértett az irodájában hallotta a vádlott kiabálását, ezért a folyosón megpróbált szót érteni vele. A közöttük zajlott szóváltás odáig fajult, hogy S. Lajos megfogta az ügyintéző haját, és a nyakát is igyekezett megragadni, közben megöléssel fenyegette. A nőnek végül sikerült kimenekülnie az udvarra.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és
garázdaság vétsége miatt emelt vádat. Mivel S. Lajos többszörös visszaeső, a vádhatóság indítványozta annak megállapítását, hogy a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

HBN