Fegyház a késelő erőszakos exnek

Debrecen – A Debreceni Ítélőtábla 13 évre súlyosította szerdán annak a vádlottnak a szabadságvesztés büntetését, aki nem tudott belenyugodni abba, hogy a korábbi élettársa szakított vele.

A férfi a válás miatt 600-szor hívta telefonon a sértettet, 532 SMS-t küldött neki, életveszélyesen fenyegette. Egy éjjel betört a volt élettársához, és megfenyegette, hogy benzinnel felgyújtja a házat. Végül csontozókéssel meg is sebesítette a nőt és az új párját.

Nem tudta elfogadni, hogy elhagyta a párja

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 márciusában F. L. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, magánlaksértés bűntette, zaklatás bűntette, zaklatás vétsége és magánlaksértés bűntette miatt 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett 2015-ben lettek élettársak, és közösen nevelték a sértett 3 kiskorú gyermekét Hajdúsámsonban.

Nyolc napon túl gyógyuló

A vádlott féltékeny természete miatt gyakran veszekedtek. Mikor bántalmazta az egyik kiskorú gyermeket, a nő elköltözött a gyermekeivel. A vádlott oda is bejutott, és késsel többször szúrva, súlyosan megsebesítette a nőt és a házigazdát.

HBN