Fegyelmezetten tovább!

Kondás Elemér
Kondás Elemér - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Loki trénere szeretné, ha a csapat azon az úton haladna tovább, amelyre a felkészülés kezdetén rálépett.

Tíz napos edzőtáborból tért haza csütörtök este a DVSC-TEVA, az NB I. éllovasa a törökországi Belekben készült a keménynek ígérkező tavaszi szezonra.

Nem az eredmény számít

– Nagyon hasznosnak ítélem meg a Belekben eltöltött napokat, azt kaptam a csapattól, amit előzetesen vártam – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Kondás Elemér vezetőedző. – A legfontosabb érv az volt az edzőtábor mellett, hogy erős ellenfelekkel mérkőzhetünk meg. A feltételek itthon is adottak, a pályákat mindig kifogástalan állapotba hozzák a számunkra, viszont ilyenkor Törökországban nagyon sok erős gárda készül, többféle futballkultúrából érkező alakulatokkal tudunk játszani, így volt ez most is – vázolta a szakember, utalva arra, hogy a DVSC idén a bolgár CSZKA Szófiával, a dél-korei Pohang Steelers-szel, a kazah Sahtyor Karagandival, a japán Shonan Bellmare-val és a román Gaz Metannal csapott össze.

Kondás Elemér szerint egyáltalán nem frusztrálta a szakmai stábot, hogy két vereség és két döntetlen mellett csupán a románokat tudták megverni.

– Ha az eredmény számított volna ezeken a mérkőzéseken, akkor választhattunk volna gyengébb ellenfeleket is, de mi szándékosan erős csapatokkal akartunk megmérkőzni. A lényeg az volt, a srácok meccsterhelést kapjanak, de hozzá tenném: nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki mindegyik meccsünkön, ami örömteli, arra törekszünk, hogy ezeket minél jobb százalékban használjuk ki a jövőben – mondta az edző, majd elárulta, természetesen kíváncsiak voltak az ugyancsak Belekben készülő riválisok egy-egy mérkőzésére is. – Láttuk a Paksot, a Győri ETO-t és a Fradit is játszani, és ők is megnézték a mi meccseinket. Mindenki kíváncsi a másikra, de ezek a találkozók azért még nem mérvadóak – jelentette ki Kondás Elemér, aki dicsérte a kerettel kivitt fiatalabb játékosok – Berdó Péter, Króner Martin és Szatmári Csaba – hozzáállását, de mellettük a társaság minden tagjáról jó véleménnyel volt.

– A hazautazás előtt mondtam a srácoknak, hogy becsülettel és fegyelmezetten végezték a dolgukat, ezt várom tőlük a folytatásban is. Két hét van hátra az első bajnoki meccsig, de előtte már a Ligakupában megmérkőzünk a Győrrel, azaz a célegyenesbe értünk, ami a felkészülésünket illeti. Továbbra is koncentrálta végezzük a feladatainkat és aztán jöhet rajt!

HBN-TNSporthírek