Fedettpályás öttusa-idénynyitó – Marosi győzött, Demeter harmadik

Budapest, 2016. január 24. A későbbi győztes Marosi Ádám (b) a litván Lukas Kontrimavicius ellen vív a Peridot nemzetközi fedettpályás öttusaviadal vívás versenyszámában a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, Budapesten 2016. január 24-én
Budapest, 2016. január 24. A későbbi győztes Marosi Ádám (b) a litván Lukas Kontrimavicius ellen vív a Peridot nemzetközi fedettpályás öttusaviadal vívás versenyszámában a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, Budapesten 2016. január 24-én - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – Marosi Ádám nyerte a férfiak vasárnapi versenyét a Peridot fedettpályás öttusaviadalon, melynek végén harmadikként Demeter Bence is felállhatott a dobogóra.

Kevéssel maradt le mögöttük Tibolya Péter, aki negyedikként zárt, és befért még az első tízbe nyolcadikként Bereczki Richárd is a budapesti idénynyitón.

A vívást Tibolya nyerte 24 győzelemmel és 10 vereséggel, de kiemelkedően szerepelt a második számban Demeter (22/12) és Marosi (21/13) is. Előzőleg az úszásban a várakozásoknak megfelelően teljesítettek, majd a vívást követően lovaglásban néhány pontot “ott hagytak” ugyan a pályán, de a lövészetekkel kombinált futás előtt Marosi ezzel együtt az élen állt, igaz, az élmezőny tagjai – köztük Demeter és Tibolya – kis különbségekkel követték őt. A kombinált számban Marosi a harmadik legjobb időt érte el, amivel megőrizte vezető pozícióját, míg Demeter a hetedik, Tibolya pedig a 11. részeredménnyel végzett a harmadik, illetve negyedik helyen.

“Boldog vagyok, mert fedettpályás versenyt eddig nem sikerült nyernem, bár dobogón többször álltam” – értékelt a verseny után Marosi. “A vívást és a kombinált számot emelném ki teljesítményemből, s különösen azt, hogy vívóedzőmmel, Ungár Nándorral sikeresen küzdöttünk egymásért a selejtezőben és a döntőben is.”

A versenyen ott volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is, aki úgy fogalmazott: “sűrű és sikeres hétvégén vagyunk túl”.

“Belgrádban a vízilabda Európa-bajnokságon kezdtem, ahol a lányok győzelmének, majd a fiúk bronzérmének örülhettem. Hazatérve megnéztem az asztaliteniszezők World Tour versenyét, hiszen számukra ez az októberi Európa-bajnokság főpróbája. Úgy gondolom, akkor közvetlen a kapcsolat a sportágak képviselőivel, ha velük vagyok a versenyeken is” – nyilatkozott az MTI-nek. “Nemzetközi öttusaversenyen jártam már korábban is, de államtitkárként ez az első. Jó érzés a külföldi vendégektől mindenhol azt hallani, hogy jó szervezők vagyunk, szívesen jönnek hozzánk, és a nemzetközi szövetségek is szeretnek ránk bízni egy-egy rendezést, mert tudják, hogy tökéletes lesz a lebonyolítás. A női vízilabdázók sikere után Marosi Ádám győzelme foglalta keretbe ezt a hétvégét” – tette hozzá.

A 11 döntőbe jutott magyar közül végül csak tizen álltak rajthoz, mert a selejtezőcsoportját pénteken megnyerő Kasza Róbert hiányzott a mezőnyből.

“Megfázással küszködik, nehezen kap levegőt, elzáródtak a légútjai – indokolta a hiányzást Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. “A selejtezőt még bravúrosan teljesítette, de utána rosszabbodott az állapota, így okosabb volt visszalépnie a döntőtől.”

Eredmények:

1. Marosi Ádám 1497
2. Dimitar Krasztanov (bolgár) 1494
3. Demeter Bence 1485

A szombati női döntőben Kovács Sarolta szerepelt a legjobban a hazai versenyzők közül azzal, hogy a hatodik helyen végzett.

– MTI –