Fedett Eb – Baji kiugrott, nincs magyar döntős 60 gáton

Budapest/Belgrád – Baji Balázs kiugrott, így kiesett, Kerekes Gréta és Kozák Luca pedig nem tudott döntős időt futni 60 méter gáton a belgrádi fedettpályás atlétikai Európa-bajnokság pénteki napján.

A délutáni program a női 60 méter gáttal kezdődött. Az előfutamban egyéni csúcsot futott Kozák Luca az elődöntő első futamában a délelőttinél gyengébben kapott lábra, s végül hetedik helyen ért célba, 8.14 másodperces idejétől alaposan elmaradva, 8.27-tel. A második futamban a magyar bajnok Kerekes Gréta jó rajt után erőteljesen futott, s délelőtti idején egy századot javítva 8.23 másodperccel hatodik lett.

A futamokból az első négy került döntőbe, Kerekes 12., Kozák pedig 13. helyen zárt.

A férfiak hasonló számát nagy magyar várakozás előzte meg, hiszen a szabadtéri Eb-ezüstérmes Baji Balázs is az indulók között volt, aki az elmúlt hetekben kétszer javított országos csúcsot. A nagy reménykedés ugyanakkor hamar semmivé foszlott, mivel a második futamban érdekelt vágtázó még a startpisztoly eldördülése előtt kiugrott, ezért kizárták. Később aztán Szűcs Valdó rajthoz sem állt a harmadik futamban, így eldőlt, hogy az esti gátas döntőket magyarok nélkül rendezik.

– MTI –Sporthírek