Fed Kupa – Belgium, Bulgária és Lettország az ellenfél Izraelben

Budapest – Belgium, Bulgária és Lettország lesz a magyar női teniszválogatott ellenfele Izraelben februárban a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján.

A szövetség (MTSZ) honlapjának pénteki híradása szerint Juhász Gábor kapitány együttese a D jelű kvartettbe került, s a cél a csoportban maradás. A tájékoztatás kitér arra, hogy a továbbjutáshoz bravúr kellene, mivel a belgáknál két top 100-as játékos található, a bolgároknál Cvetana Pironkova (59.) vezeti a csapatot, míg a lettek legjobbja a 18 éves Jenela Ostapenko (84.).

Ha a Jani Réka (233.), Gálfi Dalma (334.), Bondár Anna (388.), Stollár Fanny (529.) összeállítású együttes csoportelsőként végez, a B csoport elsőjével – valószínűleg Nagy-Britanniával – játszhat a feljutásért, a csoport utolsó helye pedig ugyanezen csoport utolsó helyezettjével – vélhetően a Dél-afrikai Köztársasággal – eredményezne egy kiesés elleni meccset.

A válogatott a belgák ellen 4-1-re, a bolgárokkal 2-3-ra, a lettekkel pedig 5-2-re áll.

A magyarok első számú játékosa, a világranglistán 70. Babos Tímea kihagyja az Eilatban február 3. és 6. között sorra kerülő Fed Kupát.

A 14 válogatott csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor február első hetében. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról döntenek, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába, a helyosztókat szintén szombaton játsszák.

Az előző két évben Budapest adott otthont a csoport küzdelmeinek, Eilatban 2010 és 2013 között rendezték meg a versenyt. A magyarok 2014-ben és 2015-ben is ötödikek lettek, így bennmaradtak a zóna I-es csoportjában.

A résztvevő országok:

Belgium, Bulgária, Horvátország, Észtország, Grúzia, Nagy-Britannia, Magyarország, Izrael, Lettország, Portugália, Dél-afrikai Köztársaság, Svédország, Törökország, Ukrajna

– MTI –

Címkék: ,hirdetés