Fázhattak a tolvajok, mert pálinkát és melegítő nadrágot loptak

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Getty Images
Debrecen – A rendőrök elfogtak Debrecenben négy férfit, akik a gyanú szerint az egyik helyi áruházból pálinkát és ruhát loptak.


2015. február 4-én 12 óra körül az egyik debreceni áruházban, a Kishegyesi úton történt a lopás. A négy férfi a sorok között sétált, majd egy idő után különváltak. Ketten elmentek az italosztályra, ahol betettek a kosarukba három üveg pálinkát, majd visszasétáltak a ruházati osztályra, hogy csatlakozzanak társaikhoz és ott a hátizsákjukba rejtették az italokat. Egyikük két melegítő nadrággal a kezében bement a próbafülkébe, ahol a ruhaneműkből kiszakította az áruvédelmi eszközöket, majd azokat betette a bevásárlókosárba.

A biztonsági őrök felfigyeltek a négy férfira és a lopásról telefonon értesítették a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot. A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök elfogták a biztonságiak által visszatartott 18 éves B. Ferencet, a 23 éves B. Lászlót, a 23 éves B. Andrást és a 24 éves B. Zsoltot, akiket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A nyomozók a bagaméri és a három helyi lakost gyanúsítottként hallgatták ki, mely során mindannyian beismerték a bűncselekmény elkövetését. Vallomásaikban a terheltek elmondták, hogy a Kishegyes úti áruházba először csak azért mentek be, hogy nézelődjenek, majd ott közösen elhatározták, hogy lopni fognak valamit.

A Debreceni Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –