Fazekas Sándor helyesli, hogy az FM Debrecenbe költözzön

Akt.:
Budapest, 2014. június 6. Áder János köztársasági elnök (j) átadja a kinevezési okmányt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek Budapesten, a Sándor-palotában 2014. június 6-án.
Budapest, 2014. június 6. Áder János köztársasági elnök (j) átadja a kinevezési okmányt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek Budapesten, a Sándor-palotában 2014. június 6-án. - © MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest, 2014. június 10., kedd (MTI) – Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint helyes az az elképzelés, hogy az általa vezetett minisztérium Debrecenbe költözzön – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája kedden az MTI kérdésére.

A közlemény szerint a miniszter jó döntésnek tartja azt, hogy a termeléshez közelebb kerüljön az igazgatás.

A miniszter és a tárca arra a miniszterelnöki kezdeményezésre reagált, amely szerint Orbán Viktor felvetette, hogy a honvédelmi és a földművelésügyi tárca vezetése vizsgálja meg annak a lehetőségét, hogy 2016. március 15-ig milyen feltételek mellett lehetne a központi államigazgatás két szakterületének országos irányítását Székesfehérvárra, illetve Debrecenbe áthelyezni.

A FM tájékoztatása szerint a miniszter közölte: “Az előkészítési munkákat megkezdjük és természetesen egyeztetéseket folytatunk Debrecen város vezetésével a konkrét feladatokról.”

– MTI –