Favoritok a zsűrinél

Akt.:
A Debreceni Búvárklub három kategóriában is aratott a Napló munkatársainál
A Debreceni Búvárklub három kategóriában is aratott a Napló munkatársainál - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Debreceni Búvárklub három kategóriában is aratott a Napló munkatársainál.

Ebben az évben is megválasztotta az elmúlt esztendő legjobbjait a Hajdú-bihari Napló sportrovatának szerkesztősége. A női sportolók között Benedek Nikoletta végzett az élen, a debreceni hölgy a Frey Classic-on és a NAC Universe-en is a legjobbnak bizonyult. – Nehéz évem volt, az tény. Igyekeztem mindent megtenni annak érdekében, hogy a legjobb eredményt hozzam ki magamból, nagy örömre ez sikerült. Úgy vélem, kicsit jobban teljesítettem 2013-ban, mint azt vártam magamtól – mondta Benedek Nikoletta, akinek a párja, Nagy Levente egyben a trénere is. A sportoló nemrég áttette a székhelyét a Corpus Fitnessből a Cutler Gymbe. Ennek okairól is kérdeztük Benedeket. – A terem vezetőjétől, Kathi Bélától kaptam egy felkérést, amelyre örömmel mondtam igent. Az ő személye szinte garancia a sikerre, ezért véleményem szerint a jövőben még jobban teljesíthetek majd.

Nagy dilemmát okozott a zsűrinek az év legjobb csapatának a kiválasztása, ebben a kategóriában végül a DVSC-TEVA futballistái győztek. A Debrecen májusban megnyerte a Magyar Kupát, valamint az ősz bajnokának bizonyult. – Kicsit felemásnak ítélem meg a tavalyi esztendőt a csapat szempontjából, de az elismerés megtiszteltetés számunkra és nagyon jól esik – fogalmazta meg érzéseit Szakály Péter, a Loki csapatkapitánya. – Csapatsportról beszélünk, tehát a kudarc és a siker is közös munka eredménye. Köszönjük a zsűri bizalmát, igyekszünk ezt meghálálni a jövőben. Jelenleg négy ponttal vezetjük a tabellát, bízom benne, sikerül megőriznünk az előnyünket, plusz motivációként ott a hamarosan elkészülő stadion, amelyben óriási élmény lenne bajnoki címet ünnepelni májusban.

– Úgy gondolom, ettől a díjtól az ember nem lesz sem több, sem kevesebb, ám mutatja, amit csinálok, értékes dolog – nyilatkozta a Debreceni Sportcentrum szervtranszplantált sportolója, Mezei Gergő. – Örülök a díjnak, mert pozitív visszajelzés a munkámról és motiváló, hogy ilyen szinten is figyelemmel követik a pályafutásomat és elismerik a teljesítményemet. Idén lesz Európa-bajnokság, és már egy ideje őrlődöm azon, addigra újra elkezdem a kerékpározást is, és több mint valószínű, megvalósul ez a tervem.

A Búvárklubosok

Az év edzőjének választott Kókai Dávid (Debreceni Búvárklub) is nagyon örül a díjnak. – Mindig nagyon nagy öröm a szakmai zsűri elismerését kivívni, főleg egy ilyen erős mezőnyben. Két olyan tehetséges és elszánt versenyzővel, mint Petra és Gergő, nem nehéz kiváló eredményeket elérni. A kulcs az, hogy pontosan megfogalmazzák, mik a vágyaik és céljaik, és mit kell azért tenniük, hogy azt elérjék, nekem az is a feladatom, hogy ezt tudatosítsam bennük. Idén a felnőtt Európa-bajnokság lesz a főversenyünk, szeretném, ha ismét kettős győzelmet ünnepelhetnénk – tudtuk meg Kókai Dávidtól.

A Debreceni Búvárklub kiválósága, Senánszky Petra, az év utánpótlás női sportolója immár harmadik alkalommal vehetett részt a Napló Év sportolója díjátadón. – Mindig felvidít, hogy a megyénkben így elismernek engem, nagyon örülök, hogy idén is díjazott vagyok. Azt hiszem, azért lehettek az év utánpótlás női sportolója, mert 2013-ban a világbajnokságon két aranyérmet is szereztem, ráadásul világcsúccsal. Idén lesz Eb, és mivel ilyen versenyről még nincs érmem, így az a cél, hogy ott is felállhassak a dobogóra. A Debreceni Egyetem biológia szakán már másodéves vagyok, továbbra is tetszik ez az irány, talán a sportkarrierem után ezen a vonalon folytatom – nyilatkozta Senánszky Petra, akik azt is elárulta, hogy nagyon szeret tortákat készíteni.

Kosina Gergőt ebben az évben a szakmai zsűri választotta az év legjobb utánpótlás férfi sportolójának. – Természetesen nagyon örülök ennek a díjnak, és annak is, hogy a 2013-as évben nyújtott teljesítményem alapján alkalmas voltam rá – nyilatkozta a Debreceni Búvárklub sportolója, majd röviden értékelte az elmúlt esztendőt. – Tavaly a junior Európa-bajnokságon négyszer is első helyen végeztem és a váltóval ugyancsak sikerült két harmadik helyezést elérnem. A junior Eb után két héttel a kazanyi világbajnokságon a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban szereztem aranyérmet a felnőttek mezőnyében – mesélte Gergő, akinek már az idei évre nézve is komoly tervei vannak. – Szeretnék a lignanoi felnőtt Európa-bajnokságon elcsípni egy aranyérmet. Most pedig az egri világkupára készülök, amelyet két hét múlva rendeznek meg.

Elismerésre méltó élet

A Hajdú-bihari Napló életműdíjában részesült a 82 esztendős Novák Ferenc, a többszörös rekorder kerékpáros és futó elérzékenyülten vette át az elismerést. – Korábban a pályafutásom összegzéseként részesültem már a Hajós Alfréd-díjban, ez a második alkalom, hogy az életművemet ily módon elismerik, nagyon megtisztelő számomra a Napló gesztusa. Az ilyen elismerések erőt adnak és hosszabbra nyújtják a pályámat, mert így nyolcvan fölött nem árt, ha kicsit doppingolják az ember lelkét. A magamfajta idős sportoló számára ünnep egy ilyen nap, amikor kitüntetik a teljesítményéért. Január elsejétől december harmincegyedikéig tekerem a bringámat minden nap, a korábban lehajtott évi 30 ezer kilométernek most már csak a felét, 15 ezret teljesítem – mondta a világjáró nyugdíjas postás.

HBN


Akikre a legtöbben voksoltak
Debrecen – Majd’ tizenötezer szavazaton osztoztak meg a közönség által legjobbnak választott sportolók.
Sporthírek