egyszerűbb kérelmezés

2020.04.20. 18:24

Megyénkben is megkeresik a termelőket

Megkezdték a falugazdászok az egységes kérelmek benyújtását.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

Az első másfél hét tapasztalatai azt mutatják, hogy mind a falugazdászok, mind a gazdálkodók gyorsan alkalmazkodtak a koronavírus-járvány okozta szokatlan helyzethez. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a járványhelyzethez alkalmazkodva egyszerűsítette az egységes kérelmek beadási rendjét, mert fontos, hogy ez az ingyenes szolgáltatás a járvány ellenére is minden gazdálkodó számára elérhető legyen. Az első 10 napban már több mint 3 ezer kérelmet nyújtottak be a gazdák a falugazdászokon keresztül. A kérelmek benyújtási határideje: 2020. május 15. – tájékoztatta a Naplót a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete.

A kamara felhívta a figyelmet, hogy 2020-ban az ügyintézésben elsősorban telefonos és e-mailes kapcsolattartásra törekednek a falugazdászok. A telefonon történő kérelembeadások miatt nehezen elérhetőek falugazdászok, ezért kérik a termelőket, hogy várják türelemmel az ő hívásukat: minden 2019-ben falugazdászon keresztül kérelmet benyújtó gazdát keresni fognak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában