Fatum-Nyíregyháza – Két rossz közül a kevésbé kellemetlent választották

A sajtótájékoztató résztvevői: Sitku Ernő, Hollósy László, Kósa Árpád és Danielle Brisebois
A sajtótájékoztató résztvevői: Sitku Ernő, Hollósy László, Kósa Árpád és Danielle Brisebois
Nyíregyháza – Kedd délelőtt sajtótájékoztatót tartott a nemzetközi kupamérkőzés előtt álló Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata.

Kósa Árpád kabinetvezető és egyben a Magyar Röplabda-szövetség elnökségi tagja elmondta, a CEV-kuparészvétel nagy kaland a csapatnak és tanulság, hogy az együttesnek jövőre is el kell indulnia a nemzetközi porondon. Emellett arról is szót ejtett, hogy nagyon nehéz helyzetbe került a gárda, mert a Magyar Kupában a következő ellenfél, a Jászberény nem túl sportszerűen állt az ellenük vívandó mérkőzés időpontjának kijelölésében és a szövetség sem segített az ügy rendezésében. A jászságiak mindenképpen ragaszkodtak ahhoz, hogy pénteken vagy bajnokit, vagy kupameccset játszanak a mieinkkel.

Hollósy László vezetőedző elmondta, a helyzet azért nehéz, mert a két sorozatban más labdával játszanak, és úgy döntöttek, egész héten azzal a játékszerrel edzenek, amivel a Jászberény ellen játszanak majd. Mindezek mellett a nyíregyháziak nem adják fel a franciák elleni meccset, már csak azért sem, mert idegenben is megmutatták, fel tudják venni velük a versenyt.

A Fatum-Nyíregyháza szerdán 18 órakor fogadja a Mulhouse-t a CEV-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.