Fatolvajokat fogtak

Fatolvajokat fogtak
© Fotó: police.hu
Debrecen – Hiába futott be az erdőbe a három gyanúsított, a debreceni rendőrök utolérték és elfogták őket. A megalapozott gyanú szerint a férfiak láncfűrésszel kivágtak és eltulajdonítottak 12 akácfát.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. január 12-én 13 óra 45 perckor a rendőröket egy erdész tájékoztatta arról, hogy Debrecen-Dombostanyán egy vasúti átjáró mellett található erdőben három férfi engedély nélkül fát vág. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol meglátták amint a tettesek éppen kidöntöttek egy láncfűrésszel kivágott fát, amit a vállukra vettek, majd elindultak a közeli földút irányába.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Az egyenruhásokat meglátva a férfiak a láncfűrészt és a kivágott fát eldobták és a többszöri rendőri felszólítás ellenére bemenekültek az erdőbe. A járőrök üldözőbe vették a három férfit, akiket körülbelül 100 méter után utolértek és elfogtak. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított helyi lakosokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A megalapozott gyanú szerint a 23 éves K. Krisztián, a 23 éves J. Endre és a 19 éves J. Ádám 12 darab akácfát vágott ki és tulajdonított el az erdőből.
A Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a helyi lakosokkal szemben.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
hirdetés