Sport

2012.10.05. 14:43

Újra kifog a mumus a Lokin?

Labdarúgás - Vasárnap este kiderül, megtörik-e az átok, vagyis tud-e győzni négy év után a DVSC Siófokon.

Labdarúgás - Vasárnap este kiderül, megtörik-e az átok, vagyis tud-e győzni négy év után a DVSC Siófokon.A még nyeretlen sereghajtóhoz, a Siófokhoz látogat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a címvédő, jelenleg a második helyen álló DVSC-Teva. Nem túlzás azt állítani, hogy a Balaton parti alakulat a Loki mumusa, hiszen a DVSC utoljára négy éve tudott nyerni Siófokon, hovatovább, két esztendeje oda-vissza megverte az akkor újonc kék-sárga csapat a debrecenieket, tavaly pedig ősszel és tavasszal is döntetlent értek el egymás ellen a gárdák.

Az előjelek így hát nem túl biztatóak a vasárnap 18.30-kor kezdődő találkozó előtt – azonban ahogy Korhut Mihálytól megtudtuk, megvan a taktikájuk arra, hogyan kerülhetnek a siófoki védelem mögé.

Revánsot vennének

Természetesen a Loki ifjú védője, Korhut Mihály is tisztában van a két alakulat egymás elleni mérkőzéseinek statisztikájával, és azzal is egyet ért, hogy a Siófok a piros-fehérek mumusa, ám: – Két éve kétszer kikaptunk, tavaly pedig kétszer ikszeltünk, remélem, ebben a bajnokságban két győzelem következik. Mindenféleképpen győzni megyünk a Balaton-parti városba – az egriek elleni vereség után jót tett a csapatnak a Szombathely legyőzése, rend lett a fejekben és megvan a kellő elszántságunk is – vélekedett Korhut, majd rátért az ellenfél játékának elemzésére. – A Siófoknak is hasonló a stílusa, mint az Egernek, nehéz mit kezdeni a betömörülő védelemmel, de mindent megteszünk majd, hogy feltörjük azt. Részletekbe nem szeretnék belemenni, de megvan a taktikánk arra, hogyan lehet a védőfaluk mögé kerülni – mondta a bekk, aki nyilvánvalóan nem örül, hogy sokan szenvednek sérüléstől a csapatukban (Farkas Balázs, Máté Péter és Nenad Novakovics műtét után lábadozik, különmunkát végez Czvitkovics Péter, Roguy Méyé, illetve Varga Róbert, Selim Bouadla Franciaországban kezeltette térdszalaghúzódását, míg Szűcs István vádlisérüléssel bajlódik), mégis úgy véli, megvannak a megfelelő embereik a hiányzók pótlására.

A 10. forduló zárómérkőzését, a vasárnap 18.30-kor kezdődő Siófok–DVSC-Teva NB I-es mérkőzést a Hajdú Online (www.haon.hu) élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!