Farsangolás teltházzal

Farsangolás teltházzal
Zsúfolásig töltötték a szülők és csemetéik a Kölcsey Központ földszintjét, ahol a „Központban a gyerekek” rendezvénysorozat részeként a farsang jegyében telt a vasárnap délelőtt.

A szervezők maguk is meglepődtek az érdeklődés korábbi években nem tapasztalt nagy mértékén, úgy becsülték, közel 2000 ember fordul meg zárásig a programon. Tízféle kézműves foglalkozáson készíthettek az apróságok farsangi álarcot, szobrocskákat agyagból és száraztésztából, fűzhettek gyöngyöt, színezhettek. A megyei rendőrkapitányság közreműködésével a közlekedésbiztonság szabályait tanulhatták a nagyobbak memóriajátékok és puzzle segítségével, sőt, egy apró KRESZ-pályán biciklizhettek bólyákat kerülgetve.

A nagy számú résztvevő próbára tette a gyerekek és szülők türelmét is, hosszú sorba kellett állni a lufibohócnál vagy a jegypénztárnál. Többek számára emiatt vált üröm az örömből: a gyerekeknek szóló zenét játszó Alma együttes koncertjére elfogytak a jegyek.

Elfogyott

Tizenegy óra előtt nem sokkal már az emeltre vezető lépcső tetején állt a sor vége. Amikor a hangosbemondón közölték, hogy minden jegy elkelt, a többség lemondott a zenei programról. Sokan bosszankodtak vagy pityeregtek – életkoruknak megfelelően.

Úgy kéttucatnyian azonban ragaszkodtak a koncerthez. Arra kérték a szervezőket, engedjék meg, hogy – belépési díj megfizetése fejében – gyermekük a teremben a fal mellett állva végighallgathassa a műsort. Felháborította őket, hogy az ajtót biztonsági őr zárta be előttük, a teremben üres ülőhelyeket is láttak, néhányan pedig az ajtózárás után is bemehettek a koncertre. Többen hivatkoztak arra, hogy messziről érkeztek és hogy előzetes telefonos érdeklődésükre azt a választ kapták: nyugodtan jöhetnek, van még jegy. Nem csillapította a kedélyeket a szervezők azon megjegyzése, miszerint előre kellett volna belépőt vásárolni.

– 1200 főt tud a terem befogadni, ennyi jegyet adtunk el, több embert biztonsági okokból nem engedhetünk be – mondta Jászai Zsuzsanna kulturális menedzser. – Az üres helyekre sem ültethetünk senkit, ezeket a jegyeket eladtuk, tulajdonosaik talán csak késnek. Ajtózárás után az mehetett be, akinek volt jegye. A belépőket másfél hónapja áruljuk, interneten is, reggel még 200 darab volt eladó. Biztos vagyok abban, hogy telefonon azt a tájékozattást adták a kollégák, nyitásra érdemes jönni. Akik nem kaptak jegyet, azok már 11 óra körül érkeztek. Úgy vélem, a szülő felelőssége, hogy ha messzebbről jön, előre gondoskodjon a belépőről.