Farmer Expo: Szakmai rendezvények, tartalmas programok

Debrecen – Czerván György államtitkár lesz a nyitónapi gazdafórum központi előadója.

Az idei Farmer Expo egyik legjelentősebb szakmai programja a péntek délutáni gazdafórum lesz, ahol Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára tart előadást a 2014-ig tervezett kormányzati intézkedésekről és az agrárszabályozás 2014-2020 között várható változásairól.

 

Határon túlról is

Több mint egy évtizede Farmer Expo nem múlhat el határon túli, illetve hazai üzletember-találkozó nélkül. Az idén a magyar vállalkozók ukrán és román partnereikkel ülnek tárgyalóasztalhoz, sőt gazdacsoportok is jelezték érkezésüket Románia magyar lakta területeiről. A piaci igényeket figyelembe véve idén először talajművelési bemutató is szerepel a börze programjában, mégpedig a hazai gépgyártók és forgalmazók legjobbjainak a részvételével. A kiállítási helyszín közelében három hektárnyi területen a látogatók működés közben tudják megfigyelni a legkorszerűbb talajművelő berendezéseket.

 

A fehér asztalnál…

A pénteki kertészeti tanácskozás fő témája az integrált és ökológiai zöldség- és gyümölcstermesztés a hazai kertészetekben. Szombaton a sertéságazat, valamint a kukoricatermesztés problémái kerülnek terítékre, és persze az állattenyésztési programokhoz kapcsolódóan idén is lesznek fajtabemutatók, tenyészállat-bírálatok és felvezetési verseny a jövő gazdáinak. HBN