Fantasztikus tippek, melyekkel meghekkelheted a sima hétköznapokat

Akt.:
Fantasztikus tippek, melyekkel meghekkelheted a sima hétköznapokat
© Fotók: Flickr, 5-Minute Crafts
A most következő trükkök remek alternatív megoldásokat kínálnak, jóval könnyebbé tehetjük velük a mindennapjainkat. A Bright Side összeállítása.

1. A matricák elég könnyen lejönnek a fémfelületről.

Fotó: 5-Minute Crafts

Két lehetőség van rá, mindkettőhöz három eszközre lesz szükségünk.

Az első megoldás:

  • bankkártya
  • egy rongy
  • WD-40

Szedd le a matricát, majd a maradványokat kapard le a bankkártyával. Vigyél fel egy kis WD-40-et a rongyra, és dörzsöld addig, amíg a ragasztó el nem tűnik.

A második megoldás:

  • egy teáskanálnyi kókuszolaj
  • egy rongy
  • egy teáskanálnyi szódabikarbóna

Keverd össze a kókuszolajat a szódabikarbónával. A keveréket vidd fel a matrica maradékára, aztán töröld át a nedves kendővel.

2. Ha leégetted az ételt, ne kezdd dörzsölni, mert csak összekarcolod. Inkább használj némi kólát.

Önts egy kis kólát a serpenyő égett részére, majd forrald fel. Éjszakára hagyd állni, aztán simán csak súrold le. Ragyogó lesz tőle.

3. Eltörtél egy tányért? Semmi baj! Csak egy kis szigetelőszalagra és meleg tejre lesz szükséged.

Fotó: 5-Minute Crafts

Tedd a törések mentén összeragasztott tányért egy nagy lábasba, és önts rá annyi tejet, hogy teljesen ellepje. Tedd alacsony lángra, és hagyd úgy egy óráig. Engedd, hogy lehűljön, mielőtt leszeded a szalagot, majd öblítsd le.

4. Megmaradt egy fél zacskó csipszed, és le szeretnéd zárni? Csak origamizz egy kicsit.

Hajtsd párszor előre a tasak nyílását, majd hajtsd be mindkét szélét. Fordítsd meg az egész zacskót, és így is hajtsd be mindkét sarkát. Ha jól csináltad, egy darab csipsz sem fog kiesni, ha fejjel lefelé fordítod a zacskót.

5. Nem kell azonnal vízvezetékszerelőt hívni, ha eldugult a lefolyó, csak egy kis szódabikarbónára, ecetre és egy palackra lesz szükséged.

Keverd össze a szódabikarbónát és az ecetet a flakonban. Amikor a keverék megemelkedik, gyorsan fedd le a palack száját, majd fordítsd lefelé, aztán tartsd a lefolyóhoz. Most már csak várni kell, hogy megtörténjen a csoda. Gyors megoldás, és működik.

6. Babaruha gumikesztyűből? Simán lehetséges!

Vágd le a kesztyű mutatóujjának egyharmadát, majd vágd le a középső ujj kétharmadát. Fordítsd felfelé a Barbie-baba karjait, és húzd bele a kesztyűbe úgy, hogy a feje kibújjon a középső ujjon keresztül, a karjai pedig a mutató- és a gyűrűsujjban landoljanak. Fordítsd meg a babát, majd kösd össze egymással a kesztyű hüvelykujját és kisujját, és már készen is vagy.

7. Így spórolhatsz a drága mobilhangszórókon.

Fotó: MarkXT9000 / Reddit

Szükséged lesz a következőkre:

  • két műanyag- vagy papírpohár
  • egy vécépapírguriga belseje
  • egy kés
  • egy alkoholos filc

A vécépapírguriga belsejét mérd a poharak oldalához, majd vágd ki a megfelelő méretű lyukakat. Tedd a telefonod alját a gurigabelsőhöz, jelöld meg a helyét, majd vágd ki a kartonból. Csúsztasd be a vécépapírgurigát a poharakon található lyukakba, a telefont pedig tedd be középre, a megfelelő helyre. Ez a megoldás felerősíti majd a hangerőt.

Forrás: Bright Side


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A só az egyik legszélesebb körben használt és legrégebb óta ismert ételízesítő a világon. Nem túl drága, ráadásul elég sokoldalúan lehet használni. A Bright Side összegyűjtött néhányat azokból a felhasználási módokból, amelyeket lehet, hogy te sem ismertél. Megel...

Amikor valami eltörik, sokan egyből kidobják, azonban vannak olyan kreatív emberek, akik hisznek benne, hogy bármilyen otthon megtalálható eszközzel helyre lehet pofozni mindent. Néha pedig az elromlott tárgyak egy másik szerepben születnek újjá. A Bright Side összegyűjtött néhány olyan fotót, ami b...