Fantasztikus közönség előtt lépett fel Újvári Marika

Fantasztikus közönség előtt lépett fel Újvári Marika
© Fotó: Juhász Angéla
Biharkeresztes – Katolikus kántor, a népdalkör vezetője, most pedig magyar nótákat énekelt.

A város hetének rendezvényei között szerepelt a művészetek napja, amelyen a Száztagú Cigányzenekar öttagú kamaraegyüttese és Újvári Marika nótaénekes műsora volt látható a biharkeresztesi Közösségi Házban.

Fotó: Juhász Angéla

Újvári Máriáról tudni kell, hogy Monokon született, és általános iskolásként a templomi zene érintett meg először. Énekkaros volt és zongorázni tanult, majd a miskolci Zrínyi gimnáziumban énekszakon végzett, utána pedig kántorképzésen vett részt. 1996-tól a monoki katolikus templom kántora.

Fotó: Juhász Angéla

A magyarnóta éneklést az édesanyja szerettette meg vele, és a pályáján is ő indította el. 2004-ben a Csendül a nóta című verseny országos döntőjébe jutott, 2005-ben a siófoki nemzetközi magyarnóta énekversenyen első lett, 2007-ben pedig a Nefelejcs Nótashow második helyezettje. Műsoraiban mindig odafigyel a közönségre, akik az első pillanattól részesei az előadásnak. Biharkeresztesen egy fantasztikus közönséget látott.

Követője és büszkesége a 19 éves fia: György László, aki gyönyörűen énekel, édesanyjával többször fellépet már Erdélyben, Felvidéken, Szerbiában illetve Brüsszelben is.

– Juhász Angéla –