Fantasztikus hétvégén van túl a DHSE-PMD

Békessy Béla Emlékverseny - A női és férfi párbajtőr döntősei
Békessy Béla Emlékverseny - A női és férfi párbajtőr döntősei - © Fotó: Magánarchívum
Derecske – Kilenc ország képviselte magát a hétvégi derecskei vívóversenyen. Két helyszínen, négy arany-, három ezüst- és egy bronzérem mellett, számos további döntős helyezés a DHSE vívóinak a mérlege. A Gerevich-Kovács-Kárpáti körversenyt a két arany- és egy ezüstérmet nyerő kardvívó, Battai Sugár uralta.

Idén Derecske adott otthont a DHSE-PMD vívóegyesület által évente megrendezésre kerülő Békessy Béla Emlékversenynek. Az a megtiszteltetés érte a klubot, hogy a már hagyománnyá váló „B” kategóriás felnőtt verseny mellett az ország legjobb utánpótlás kardvívói is pástra léptek a Gerevich-Kovács-Kárpáti körversenysorozat negyedik állomásaként.

Ennyi nagyszerű vívóról elnevezett versenysorozat, nem is hozhatott mást, mint remek versenyhangulat mellet kiváló debreceni eredményeket. A Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny negyedik állomása a DHSE fiatal kardvívójáról, a mindössze 12 éves Battai Sugár Katinkáról szólt. Battai a szombati napon az egy évvel a korosztálya feletti, újonc korcsoportnak adott kardleckét. A döntőben tudta csak megállítani az újpesti Jankovics Anna. Vasárnap azonban nem ismert kegyelmet a törékeny hölgy. Battai Sugár a reggel rajtoló gyermek korosztály versenyét nyerte meg veretlenül, majd rövid pihenőt követően a két évvel idősebbek (serdülők, U15) között aratott magabiztos győzelmet. Tehát az ezüst szombatot, duplán is arany vasárnap követte.


Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

A fiatal hölgy jól feladta a leckét a felnőtteknek. A „B” kategóriás viadal résztvevői szépen állták is a sarat. Női párbajtőrben Pártos Zsófia nyert, Vértesi Lili negyedik, míg Fedor Tamara nyolcadik lett. A férfiaknál Serra Solt szerzett nagyszerű bronzérmet. A férfi kard sem maradt adós az érmekkel, Kiss Péter okos vívása ezüstérmet hozott a DHSE konyhára, de Fekésházy Ambrus hetedik helye is kiváló eredmény a nemzetközi mezőnyben.

A szolnoki sportcsarnok ezzel egy időben utánpótlás párbajtőr vidékbajnokságnak adott otthont. A gyermek korosztályban itt is debreceni siker született Varga Dóra révén, és Boros Berta is minden dicséretet megérdemel a hatodik helyéért. Az újonc hölgyeknél Kálmán Gyöngyvért csupán egy hajszál választotta el az aranyéremtől.

A DHSE-s vívóhétvége eredménye tehát: 4 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem mellett, egy hatodik, egy hetedik és egy nyolcadik döntős helyezés. Soha rosszabbat kedves debreceni pengeforgatók!

– DHSE-PMD Vívóklub –


Döntős eredmények

Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny – Derecske:Gyermek leány kard:

1. Battai Sugár KatinkaÚjonc leány kard:
2. Battai Sugár Katinka

Serdülő női kard:

1. Battai Sugár Katinka

Békessy Béla Emlékverseny – Derecske

Férfi Párbajtőr:

3. Serra Solt

Női párbajtőr:

1.Pártos Zsófia
4. Vértesi Lili
8. Fedor Tamara

Férfi kard:

2.Kiss Péter
7. Fekésházy Ambrus

Utánpótlás vidékbajnokság – Szolnok

Gyermek leány párbajtőr:

1. Varga Dóra
6. Boross Berta

Újonc leány párbajtőr:

2. Kálmán Gyöngyvér


Címkék: , ,