Falunapon verekedtek össze – Rendőrségi hírek Hajdú-Bihar megyéből

Falunapon verekedtek össze – Rendőrségi hírek Hajdú-Bihar megyéből
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2014. július 27-én történt események összefoglalója.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 10 személyt fogtak el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. Az egyenruhások 20 személyt állítottak elő, ebből 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain a rendőrök 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 2 könnyű sérüléssel végződött.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság nyomozást indított garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt négy helyi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint, a Hajdúböszörmény-Pródon megrendezett falunapi rendezvényen 2014.július 27-én 1 óra körüli időben egy 19 éves férfi összeveszett egy 26 éves férfival, majd a vita hevében összeverekedtek. A verekedésbe később becsatlakoztak még az egyik férfi rokonai is, akikkel kölcsönösen, többször ököllel bántalmazták egymást.

A rendőrök a bejelentést követően a helyszínen elfogták és a városi rendőrkapitányságra előállították a 42, 26 és 19 éves férfiakat, valamint a 16 éves társukat.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság B. Jánossal és B. Jánossal szemben őrizetbe vételük mellett, míg a fiatalkorú fiúval szemben szabadlábon hagyása mellett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntett, T. Zsolttal szemben – szabadlábon hagyása mellett – garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást és előterjesztést tesz a két fogva tartott előzetes letartóztatásának indítványozására.

Debrecenben, a Mészáros Gergely kertben 2014. július 27-én 12 óra körüli időben, az egyik tanyán megjelent egy mikrobusszal három személy, akik a birkák karámját figyelték. A juhász telefonon felhívta a tulajdonost és szólt, hogy a három gyanúsan viselkedő férfi állatokat vagy terményt akar lopni. A tolvajok észrevették, hogy meglátták őket, ezért gépjárművükkel a helyszínről elmenekültek. A sértett – aki időközben telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét – gépkocsijával követte a járművet, melynek utasait a rendőrök a Sárga dűlőnél vontak intézkedés alá. Az egyenruhások a helyi lakosokat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók a 25 éves B. Sándort, a 18 éves T. Józsefet és 17 éves társukat gyanúsítottként hallgatták ki.

Ellenük a nyomozást – szabadlábon hagyásuk mellett – a Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –