Fülöpön a paprikaszedésben is összefogtak

Akt.:
Fülöpön a paprikaszedésben is összefogtak
© Fotó: Hutóczki Péter Zsombor
Fülöp – Augusztus első szombatja a fülöpi falunap napja, ott vannak a környező települések lakosai is.

Boldog ünneplőkkel telt meg a fülöpi sportpálya, és az időjárás is kegyes volt a falunapozókhoz. Már kora délután nagy volt a nyüzsgés az esemény helyszínén, ahol ingyenes pónilovaglás és izgalmas játékok várták a legfiatalabbakat, de az éjszakába nyúló programsorozatban a felnőttek is megtalálták a számukra megfelelő elfoglaltságokat. Mester Zsuzsanna rendőr százados határvadász toborzót tartott, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai pedig ingyenes egészségügyi állapotfelmérést végeztek. Színpadra léptek a helyi, a környékbeli, illetve az országhatáron túlról érkezett művészeti csoportok.

Ajándékok és sztárfellépők

Köszöntőjében Hutóczki Péter, Fülöp község polgármestere hangsúlyozta, büszke arra, hogy fülöpinek születhetett és fülöpiként élheti életét. Büszkén jelenthette ki, Fülöp ereje az összefogásban és a tenni akarásban rejlik, példaként említve a közelmúltból a paprikaszedést, ahol több mint ötven ember mozdult meg azonnal és önként, amikor az önkormányzat segítséget kért. Történt ugyanis, hogy a közmunkában foglalkoztatottak száma kevésnek bizonyult a termés mennyiségéhez mérten.

Tasó László országgyűlési képviselő üzenetét Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke mondta el, majd megnyitotta a falunapot. Ezt követően díjak, kitüntetések átadása következett, ahol ajándékot vehettek át többszörös véradók, köztük Hutóczki Imre, aki hetvenszer adott vért. Köszöntötték még a község védőnőjét, Ilyésné Kuprák Kornéliát, aki huszonöt éve tevékenykedik a fülöpiek egészségéért. Ugyanitt köszöntötték az ötven éve ballagott iskolai osztályt is.

fulop2Fotó: Hutóczki Péter Zsombor

A sztárfellépők sorát Rico és Miss Mood nyitotta, akik remek alaphangulatot teremtettek az őket követő A’la Carte Showband számára. A party zenekar alaposan megmozgatta a közönséget, amelynek jó hangulatát az is mutatta, hogy ahol csak egy kis helyet találtak, ott táncoltak. Az este utolsó sztárvendége Janicsák Veca volt, aki színvonalas műsorával koronázta meg a napot.

A falunapon a résztvevők próbára tehették szerencséjüket is, a tombolasorsoláson értékes nyeremények találtak gazdára, köztük például kerékpár, magas nyomású mosó, sőt egy hatalmas televízió is. A rendezvényt látványos tűzijáték zárta.

– Hutóczki Péter Zsombor –

Címkék: ,