Helyi közélet

2014.08.12. 07:23

Százak álltak ki Izraelért Debrecenben

Debrecen - Ilan Mor: az antiszemitizmus új formája ma az antiizraelizmus.

Debrecen - Ilan Mor: az antiszemitizmus új formája ma az antiizraelizmus.

Nem háborúzunk a palesztinokkal, sem az iszlámmal. Csakis a Hamasz terrorszervezet, és az iszlám dzsihád ellen vettük fel a harcot – hangsúlyozta Izrael magyarországi nagykövete hétfőn kora este a Kossuth téren, ahol több százan gyűltek össze a zsidó állam mellett kiállva.

Kicsivel messzebb – rendőrök sorfala mögött – tíz-tizenöten Palesztina-transzparensekkel tüntettek. A komoly biztonsági készültség mellett zajló rendezvényen Ilan Mor azt kérdezte: Amikor szárazföldi védekező háborút folytatunk és ezt mindenhonnan a szemünkre vetik, akkor kérdezem, elgurult a világ pirulája?

– Mi vagyunk az áldozat. Elfáradtunk a média hazugságaiban, mindenkinek meg kell tudnia az igazságot. Arra kérem a téren jelenlévőket, köztük az újságírókat, hogy ne a terrorszervezetek propagandájával kábítsák a világot– közölte a nagykövet, figyelmeztetve: sokan azt hiszik, hogy a terror messze van, miközben az Európát fenyegeti. A Közel-Kelet egyetlen demokráciája a zsidó állam – tette hozzá.

Miért nem emelik fel a hangjukat a magyar keresztény pártok az Izrael elleni támadások láttán? – éreztette hiányát Ilan Mor, leszögezve: a konfliktusban „természetesen” Izraelnek van igaza, és győzni „fognak”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában