Falak között

Családi veszekedéshez vonultak ki a rendőrök a Csapó utcán
Családi veszekedéshez vonultak ki a rendőrök a Csapó utcán - © Fotó: Derencsényi István
Három rendőrautó és egy mentőkocsi jelent meg a Napló-székháztól 50 méterre. Néhányan közömbösséget mímelve, de szemsarokból azért figyelve sétáltak a háztömb ajtaja előtt, amelyen beszaladtak az életmentők. A legtöbben nyíltan bámészkod­tak, padokon ülve, biciklit támasztva, szatyorba kapaszkodva. Szép kis tömeg gyűlt össze ebédidőben. Horváth Borbála jegyzete.

Mire lelépdeltem az ötvenet, 3 történetbe botlottam: késelés, gyerek is sérült, érfelvágás. Az épület ajtaja kitárva, azon csak jelvényesek léptek be. A feszültség perceiben a szomszédos boltból kifordult egy idős asszony és pár lépéssel arrébb betért az ajtón, amelyet a többiek csak szuggerálni mertek. A világ bajaival mit sem törődve haladt, a tömeg stresszét addig ügyesen kikerülte, de a küszöbnél megállította a valódi tragédia: nyitva volt az ajtó, huzat volt a lépcsőházban. A legközelebb állót számon kérte: „Maga hagyta nyitva?” S már perdült is mögé, nekiállt behajtani. Megirigyeltem a falait, amivel kizárja a túlzásba vitt, zavaró körülményeket, különösen, ha a messis buborékfúvóra, a focifenekűvé tevő pelenkára, a futballos wc-papírra, a nemzetiszín motorháztető matricára vagy a focizsemlére gondolok. Mégis azt kívánom, hogy legyen még rájuk kereslet. Mire ezt olvassák, már kiderül.

– Horváth Borbála –


Családi perpatvar a Csapó utcán: féltékenység lehetett az ok

Három rendőr és egy mentőautó jelent meg kedden fél 12 körül a Csapó utca elején. A járókelők arról beszéltek, hogy egy dulakodó párhoz érkeztek. Rövidesen rendvédelmiek kísérték le a csuklójánál sérült huszonéves nőt. Délután telefon érkezett a szerkesztőségünkbe, a hívó azt állította, az említett nő élettársa.

hirdetés