Fáklyás felvonulás Debrecenben

A Debreceni Városvédő és –szépítő Egyesület és a Borsos József Ifjú Városvédők Köre a trianoni békediktátum 90. évfordulóját megelőző estén, 2010. június 3-án (csütörtökön) – immár 11. alkalommal – az Egyetem térről fáklyás felvonulást, majd a Bem téren a Magyar Fájdalom szobornál ünnepélyes megemlékezést tart.

Gyülekezés 19,00 órától az Egyetem téren, fáklyák kiosztása, felvonulás a Bem térig.  

A III. Gyalogezrednek a Nagysándor József laktanya falán elhelyezett emléktáblájánál koszorúzik Tikász Gergely történész, az egyesület alelnöke, majd 20,00 órától a Magyar Fájdalom szobornál Karácsonyi György önkormányzati képviselő, az egyesület elnökének és Medveczki Géza tiszteletbeli elnökének megemlékezése után  beszédet mond Jókai Anna Kossuth-díjas író. Közreműködnek: Bárdosi Ildikó népdalénekes, Molnár Miklós népzenész, valamint Szerencsi Szilvia és Papp Sándor.

Az általunk 2000-ben elkezdett megemlékezés sorozat immár országossá szélesedett. Ehhez csatlakozik június 5-i közös rendezvényünk:

„Trianon és következményei” című tanácskozás valamint a „Trianon és az Európai Unió” c. nyilvános kerekasztal beszélgetés.