Fákat dönt a szél Borsodban!

Illusztráció - Fákat dönt a szél Borsodban!
Illusztráció - Fákat dönt a szél Borsodban!
Miskolc – Sok munkát ad a tűzoltóknak az erős szél az ország északkeleti részén, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, de a szokásosnál valamivel több az ilyen riasztás Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében is, tudtuk meg a katasztrófavédelem megyei igazgatóságától.

Tiszaújváros és Sajószöged között például fa dőlt a 35-ös főútra. Miskolcon, a Kisfaludy Károly utcában ugyancsak kidőlt fa akadályozta a közlekedést, Sárospatakon, a Petőfi Sándor utcában és Debrecenben, a Mezőgazdász utcában pedig azért kellett beavatkozniuk az egységeknek, mert elektromos vezetékre esett egy-egy letört faág. Tiszavasváriban, a Petőfi utcában egy faoszlop dőlt a villanyvezetékre, míg Vásárosnaményban, a Beregszászi úton a fürdő tetejét bontotta meg a szél.

Az országos meteorológiai szolgálat 1-es, citromsárga riasztást adott ki az ország jó részére, így megyénk teljes területére is szombat éjfélig az erős széllökések miatt. Mint írják: nagy területen számíthatunk viharos széllökésekre, egy-egy helyen 80 km/h feletti széllökés is előfordulhat a síkvidéken. A szél tartós gyengülésére a késő esti óráktól lehet számítani.

ÉM


Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Országszerte erős szélre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Komárom-Esztergom és Fejér megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Délelőtt előbb északkelete...