Fákat döntött ki a vihar Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Újszászon, Kunmadarason és Karcagon is fákat döntött ki a hétfő délutáni vihar. Újszász és Jászboldogháza között egy kidőlt fa leszakította a vasúti felsővezetéket, de senki sem sérült meg.

Vihar pusztított Jász-Nagykun-Szolnok megyében hétfőn délután.Délután egy órától több mint 50 hívás érkezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz- tájékoztatott az ügyeletes. Jászberényben és Szolnok egyes területein is jégeső hullott, másutt viszont nem is esett.

Fa zára el az utat

Teljesen elzárta az utat Kunmadaras és Kunhegyes között egy kidőlt fa. Kunmadarason egy családi házra is rázuhant egy fa, ugyanitt egy beton villanyoszlopot is magával rántott egy másik kidőlő fa. Karcagon is pusztított a vihar, egy melléképületet rombolt össze ugyancsak egy fa.
Tiszaburán, Tomajmonostorán is több helyen dőlt kerítésre, autóra fa, a legtöbbször Újszászra hívták a tűzoltókat.Az ügyeletes tájékoztatása szerint nem váltak lakhatatlanná a lakóépületek, de több melléképület tetőszerkezete megrongálódott.

A Szolnok-Újszász-Hatvan vasútvonalon 11 óra után Jászboldogházánál fa dőlt a sínekre és leszakította a felsővezetéket, ott most vonatpótló buszok járnak.

– Független Hírügynökség –