Fakanál helyett varázspálcával

Történt ez néhány éve a sajókeresztúri óvodában, ahol Hegyaljai Sándor miskolci  bűvész mutatványaival szórakoztatta a gyerekeket. A műsor után afelől érdeklődött, hol talál éttermet.

Mivel a kistelepülésen ilyen nem volt, meghívták az óvónők egy ízletes, óvodai ebédre a „nagy varázslót”.  

A példakép 

Nem is lett volna semmi baj, ha éppen nem tökfőzeléket tálaltak volna föl aznap, amit Hegyaljai Sándor soha életében nem tudott megenni. Ezzel a gyerekek is így lehettek, mert az óvónők egyre csak azt hajtogatták: „látjátok, a bűvész bácsi is megeszi!”

Nem volt mit tenni, én voltam a példakép, több szelet kenyér segítségével valahogy csak legyűrtem a főzeléket – fejezi be a történetet Hegyaljai Sándor.

Azóta, hogy ne kerüljön hasonló helyzetbe, megtanult főzni. Nem lett ugyan mesterszakács, de például rántott húsokat és sült krumplit minden gond nélkül el tud készíteni. A leveseket is szereti, de a főzésükkel még nem próbálkozott. A konyhai mesterfogásokat szerencsére van kitől ellesnie: édesanyja kiváló „szakácsnő”. 

Varázslattal  

Tojásomlettet azonban csakis a színpadon, varázspálca segítségével szokott sütni Hegyaljai Sándor.  A produkció címe: Omlett a semmiből. A bűvész megmutatja a közönségnek az üres serpenyőt, aztán fölhelyezi a tűzhelyre. Egy kis kavargatás a varázspálcával jobbra, majd balra, és hipp-hopp, kész a tojásomlet. Hogy mi a titok? Azt bárki megtudhatja a bűvész most elkészült honlapjáról, a www.hegyaljaimagic.hu-ról, a sajtó menü alatt. Az omlettkészítés trükkje mellett a honlapon még számos bűvészmutatvány leírását megtalálhatják az olvasók, akiknek Hegyaljai Sándor ezúttal mágikus, gombás húst ajánl. Mágikus ereje legfőképp abban rejlik, hogy a bűvész még soha nem készítette, csak kóstolta, de aki megbízik az ízlésében, elhiheti, hogy nagyon finom.

KHE