Fák költöztek a Fórum mellé

Fák költöztek a Fórum mellé
Debrecen – A Rákóczi utcán immár a Fórum oldalában is fiatal fák állnak: a cívisváros önkormányzata húsz oszlopos gyertyánt ültetett szerdán, a tavaszi zöldfelület-növelő program befejező szakaszához érve.

Kósa Lajos polgármester a faültetéskor egyebek közt arról szól: a mostani telepítésnek azért van nagy jelentősége, mert e helyen korábban is fák álltak, s örömteli, hogy végül a Fórum üzleteinek bérlői is belenyugodtak a fásításba, korábban ugyanis, a polgármester szavai szerint, a bérlők amiatt aggódtak, hogy nem fognak majd látszani a fák koronájától a Fórum oldalán a feliratok.

Videó – Faültetés a Rákóczi utcán

 

 

Kósa említette: annál is inkább helyes volt itt fasort létesíteni, mivel az jó térelválasztóként fog szolgálni a nagy gépjárműforgalmú úttest és a kerékpárút között. Kósa említette: a szokásos tavaszi növénytelepítést is elkezdték, cserjéket, virágokat ültetnek a város különféle helyein.

A tavaszi faültetéskor márciustól kezdve összesen több mint kétszáz fa „lel otthonra” debreceni földben; Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezető szavai szerint várhatóan a jövő hét végére be is fejeződhet a mostani fásítás.