Fájdalmas újvárosi vereség a Gyöngyös ellen

Akt.:
Balmazújváros vs. Gyöngyös
Balmazújváros vs. Gyöngyös - © Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros, Gyöngyös – Félidőben egy góllal, 11–10-re még az Újváros vezetett, ám fordítottak és nyertek a vendégek.

A Gyöngyös látogatott a Kőnig Rendezvényközpontba a K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában, szombaton este. Ahogy várható volt, kiélezett meccset vívtak a felek, akiket csak egy pont választott el a tabellán a találkozó előtt, a Heves megyeiek 15 egységgel a hetedik, a hajdú-bihariak 16-tal a hatodik helyen álltak. Az első félidei hazai dominancia után jobban hajráztak a vendégek, akik 24–21-es sikerükkel megszerezték az értékes győzelmi pontokat.

Több helyzetet is kihagyott az Újváros az összecsapás elején, Oliveira pedig büntetett, kétszer is. Egyenlíteni tudtak Füzesi Ferenc tanítványai (2–2), ám ezután meglépett a vendég gárda, 2–5. A félidő derekára sikerült egalizálni az újvárosiaknak, akik hamarosan átvették a vezetést (7–6), majd egy kis előnyre is szert tudtak tenni, 11–8. A hajrában kapaszkodtak a gyöngyösiek, akik feljöttek egy gólra.

Nem ment

A szünet után is jobban kapta el a fonalat Debre Viktor alakulata, de tartották a lépést Temesváriék is. 17–17 után azonban folyamatossá vált a vendég-fölény, már csak két perc volt hátra, mikor 19–22-t mutatott az eredményjelző. A hajrában sem tudott csodát tenni a Balmaz, mely nagyon fontos csatát veszített el 24–21-re.

Az Újváros legközelebb csütörtökön 18 órától a PLER otthonába látogat.

HBN​


A tények

König-Trade Balmazújváros–B. Braun Gyöngyös 21–24 (11–10)

König Rendezvényközpont, 650 néző, vezette: Bacs J., Bóna Sz.

Balmazújváros: Bagi I., Paul Teodor – Perez N. 5, Lazic 1, Temesvári J. 1, Korsós, Tomic, Balázs S. 1, Oláh G. 1 (1), Balda 2, Morva 1, Vranac, Hanták 4 (3), Kekezovity 2, Horváth D. 1, István P. 2. Edző: Füzesi Ferenc.

Gyöngyös: Hudák, Tamási – Sándor Á., Ménfői 2, Kovacsics 1, Nigrinyi, Jovetic 1, Rédai, Nagy B. 5 (5), Debreczeni 2, Marczinkó, Bali 5, Szalafai, Koller 1, Oliveira 7, Juhász K. Edző: Debre Viktor.

Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5.

Kiállítások: 12, ill 12 perc

hirdetés