Faith Balázs kilépett az LMP-ből – a rá jutó töredékszavazatokból sem kér a párt

A Lehet Más a Politika (LMP) azzal a kéréssel fordul az Országos Választási Bizottsághoz, hogy a Faith Balázs egyéni képviselőjelöltjükre leadott töredékszavazatokat ne vegyék figyelembe a mandátumok megállapításakor.

A párt néhány napja egy internetes hírportálon találkozott azzal a váddal, hogy Faith Balázs annak ellenére nyert pénzt roma származású egyetemisták számára kiírt pályázaton, hogy valójában nem roma, ezért azonnal vizsgálatot indítottak az ügyben.

A vizsgálat megállapította, hogy a Faith Balázs által igénybe vett állami támogatás vélhetően nem felelt meg a pályázat céljainak. Ezt követően az LMP országos választmánya megindította a Faith Balázs elleni fegyelmi eljárást, aki ezt nem várta meg, hanem 2010. április 11-én 24 órai hatállyal kilépett a pártból.

Bár morális értelemben az LMP nem tekinti saját jelöltjének Faith Balázst, jogi értelemben már nem volt lehetőség a visszaléptetésére. Ezért az országos választmány azzal kéréssel fordul az OVB-hez, hogy a Faith Balázsra leadott töredékszavazatokat ne vegyék figyelembe az LMP-nek járó parlamenti mandátumok megállapítása során. Az LMP minden esetben hasonlóan fog eljárni, ha bármelyik tagja megszegi a párt etikai szabályait vagy a törvényeket – áll a párt hétfő esti közleményében.

– Független HÍrügynökség –További hírek a Magyarország kategóriából