Fagylaltos finomságok az ételérzékenyeknek is

Fagylaltos finomságok az ételérzékenyeknek is
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Valljuk be, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőtteknek is egyik nagy kedvence a fagylalt.

Miért ne készítenénk el éppen ezért otthon ezt a nyári hűsítőt? Így ráadásul pontosan tudjuk, mi kerül bele, így az ételérzékenyekre is gondolhatunk.

Banánfagyi glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók:

4 darab banán

15 dkg mandula

1/2 tábla étcsokoladé

karamellszósz

Elkészítés:

A banánokat a mélyhűtőben meghámozva, egy edényben tárolva néhány órán keresztül fagyasztjuk. A mandulát pépesre őröljük.

Amikor a banán teljesen megfagyott, kivesszük a mélyhűtőből és kisebb darabokra felvágjuk. Egy hosszúkás edénybe rakjuk és botmixerrel pépesre keverjük. Hozzáadjuk a mandulaőrleményt és a csokoládé felét, és újra keverünk rajta egyet. A csokoládé másik felét apró darabokra vágjuk és belekeverjük a fagylaltba. Egy pohárban tálaljuk karamell­szósszal a tetején.


Jégkrém pálcán

Hozzávalók:

1 darab érett banán

2 marék málna

1/2 dl kókusztej

5-6 szem sárgabarack

a díszítéshez csokoládé és kókuszzsír

Elkészítés:

A banán felét és a málnát a kókusztej felével leturmixoljuk. A sárgabarackokat kimagozzuk és a maradék banánnal, kókusztejjel szintén leturmixoljuk. A masszákat ízlés szerint formákba öntjük és a pálcákat is belehelyezzük. 3-4 órát mélyhűtőben fagyasztjuk. Amikor kellően keményre fagytak, kivesszük a formákból a jégkémeket és már fogyasztható is. Aki szereti, olvaszthat 10 dkg étcsokoládét egy teáskanál kókuszzsírral, és belemárthatja a jég­krémet. A mártás után még kb. 10 percre tegyük vissza a fagyasztóba. Amennyiben nincs jégkrémformánk, veszünk egy lapos kis tálcát, amibe folpack-fóliát helyezünk. A masszákat ebbe öntjük, 3-4 órát fagyasztjuk. Amikor kellően kemény, egy másik tálcára borítjuk a jégkrémtáblát, majd késsel egyforma darabokra vágjuk. A pálcákat elhelyezzük a formák felén, majd a másik feleket vagy olvasztott csokoládéval, vagy maradék fagyimasszával rájuk ragasztjuk. Bő fél órára visszarakjuk a fagyasztóba, aztán fogyasztható.


Paleo fagyi

Hozzávalók:

1 darab banán

7 szem eper (mirelit is lehet)Elkészítés:

A banánt meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és pár órára a fagyasztóba tesszük az eperszemekkel együtt.

A fagyasztóból kivéve egy magas falú tálba tesszük, hozzáadjuk az epret is és botmixerrel pürésítjük.

Tálkákba szedve rögtön kínáljuk, és már fogyaszthatjuk is.

– mindmegette.hu –