Fagyállóval akarta elcsendesíteni a szomszéd kutyáját egy hajdúnánási férfi

Fagyállóval akarta elcsendesíteni a szomszéd kutyáját egy hajdúnánási férfi
© Fotó: police.hu
Hajdúnánás – A hajdúnánási rendőrök állatkínzás gyanúja miatt bíróság elé állítást javasolnak az ellen a férfi ellen, aki feltételezhetően meg akarta mérgezni a szomszédja kutyáját.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást T. Gábor hajdúnánási lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 14-én 5 óra 20 perckor egy hajdúnánási férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra arról, hogy tetten érte szomszédját, amint a kertjébe kekszet és kutyatápot dobált, amivel megmérgezte a kutyáját. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, majd bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták az 52 éves T. Gábort. A férfi a járőröknek elmondta, hogy szomszédja kutyájának ugatása már 2015 nyara óta zavarja, nem tud éjszaka aludni tőle, ezért döntött úgy, hogy fagyállóval átitatott kekszet és kutyatápot ad az ebnek.

Előállítását követően a nyomozók kihallgatták a helyi lakost, aki a megalapozott gyanú szerint 2016. január 13-án és 14-én, a hajnali órákban követte el a bűncselekményt, amivel a kutya pusztulását okozhatta volna. Az állatorvosi ellátás eredményeként a megmérgezett kutya életben maradt.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat 2016. január 14-én bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –
hirdetés