Factum évkezdet: hazai bajnoki idegenben!

Factum évkezdet: hazai bajnoki idegenben!
Kosárlabda – A hét eseményei miatt vasárnap Jászberényben „fogadja” ellenfelét a debreceni kosárcsapat.

Mint ismert, a Debreceni Sportcentrum Kft. egy gazdasági vita folyományaként rácsapta az Oláh Gábor utcai sportcsarnok kapuját a kosarasokra. Ennek értelmében, amíg az ügy nem rendeződik, a játékosok a létesítményt nem használhatják. Szerencsére edzeni máshol tudnak a sportolók, de hosszútávon ez korántsem ideális állapot.

„Otthon” Jászberényben

Eredetileg az NB I A csoportjának sorsolása szerint a tizenötödik fordulóban szombaton a TOP COP Security Jászberény gárdáját fogadta volna Debrecenben az együttes, e helyett a pályaválasztói jogát feladva, vasárnap 17 órától a jászsági településen lesz kénytelen lejátszani „hazai” bajnokiját. Óriási hátrány ez, hiszen a Factum eddigi egyetlen győzelmét a pontvadászatban otthon szerezte éppen a legutóbb, arról nem is beszélve, hogy a Jászberény idegenben ezidáig nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, saját pályájukon viszont már öt győzelmet tudnak felmutatni a kék-fehérek.

Mladenovics eligazolt

Eközben az egyik honi kosárportál szerint Dejan Mladenovics, a Factum – most már egykori – honosított irányítója közös megegyezéssel felbontotta szerződését a klubbal, és pont a mostani rivális Jászberényhez igazolt. Hajdúsági részről hivatalos információ erről még nem került napvilágra, de a honlap értesülését a játékos érdekeit képviselő menedzser iroda képviselője is megerősítette.

Az is eldőlni látszik, hogy a Magyar Kupa első fordulójában sorra kerülő Factum – Alba Fehérvár párharc mindkét mérkőzését az egykori koronázó városban rendezik. A felek már megállapodtak az időpontokban is, eszerint az első találkozót majd január 15-én kedden, a visszavágót pedig már rögtön másnap, azaz szerdán lejátssza a két gárda a fehérvári csarnokban.

HBN–MSZ