Factum első edzés, új trénerrel, játékosokkal

Akt.:
A Factum Sport NB I A kosárcsapata elkezdte a nyári felkészülést a 2012-2013-as bajnoki idényre. Az edzéseket vezető szakmai stábhoz két új tréner csatlakozott és a játékoskeretben is történt változás.

Ami az új kosarasokat illeti, Sean Carter (University of Massachusetts) amerikai center, Mladenovics Dejan (Körmend) szerb-magyar irányító, Cseh György (Körmend) erőcsatár és nHelmeczi András (Jászberény) irányító-hátvéd erősíti a csapat sorait ebben a szezonban (zárójelben előző klubjuk). Amennyiben augusztusban a klub vezetése úgy dönt, esetleg még köszönthetünk mást is a keretben, ám jelenleg ez az ideérkezők listája, akik a régi játékosokkal kiegészülve készülnek a bajnoki és kupacsatákra.

Az edzői stáb két új tagja a vezetőedzői és segédedzői posztra érkezett.

Az előző szezonban vezetőedző Raúl Jiménez munkáját, amely során 10. helyre jött fel a csapat az élvonalban, nagy becsben tartja a Factum Sport, és további sikereket kíván neki, hiszen ő Spanyolországban folytatja edzői pályafutását. Mellette Berényi Sándor, aki egyes technikai jellegű előkészítésekkel segítette Raúl munkáját a Vasasnál másodedző lesz.

Az új vezetőedző Hollandiából érkezik a Factumhoz. Michael Schuurs 35 éves, és fiatal kora ellenére végigjárta az edzői ranglétrát hazájában. Kezdte a neves Eiffel Towers utánpótlás edzőjeként, s hamar az ottani ifjúsági akadémia vezetője lett, sikereket elérve. Amikor aztán a klub elköltözött Nijmegenből Den Boschba, ő ott maradt Nijmegenben, ahol egy új profi klub alakult Matrixx Magixx néven, s ennek Schuurs lett a vezetőedzője. Ezzel a gárdával legutóbb a holland élvonalban 4. helyen végeztek 17 győzelemmel és 11 vereséggel. A szakember saját magáról úgy nyilatkozott, hogy úgy érzi, képes a játékosok fejlődését segíteni egy-egy csapatnál, és jelenleg megérett az idő számára az új kihívások felé. A Factum csapatához a tervek szerint augusztus 20-án érkezik meg a holland vezetőedző.

Schuurs egyik segítője az a Shirian Ali lesz, aki előzőleg is a Factumnál dolgozott, ám most az iráni labdarúgó-válogatott felkészülését segíti, s augusztus 26. után csatlakozik a Factumhoz újra.

A másik segédedző viszont szintén új arc. A 28 éves, amerikai Jason Okrzesik a Joy of The Game kosárlabda akadémia szakmai igazgatója volt legutóbb, előtte pedig a neves NBA egyesület, a Milwaukee Bucks szakmai stábjában dolgozott. Ő a Factumnál az utánpótlás vezetője is lesz, nem csak a vezetőedző segítője. A két tréner együtt állította össze a Factum augusztusi edzéseinek tervét, amiben az is benne van, hogy az első héten Okrzesik dolgozik a kosarasokkal, először ráhangolódva a komolyabb fizikális munkára, majd közösen a vezetőedzővel, amikor ő is megérkezik.

A Factum Sport két kiváló szakemberrel gazdagodott, akik reményeink szerint hatékony, fejlődésre inspiráló munkát végeznek majd a kerettel.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek