Facsemete ültetés, kosármeccs és Szent Bazilos kultúrest a Moziban

Akt.:
Facsemete ültetés, kosármeccs és Szent Bazilos kultúrest a Moziban
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Bölcsisekkel ültetett facsemetét Csige Tamás polgármester a Görög Péter Szociális Központ bölcsődei egységének udvarán a Városhét keretein belül. A tradicionális program most is, mint minden évben remek alkalmat ad, hogy a munkába álló anyukák nyílt napon ismerkedhessenek meg az intézmény életével.

A jelenleg maximális létszámmal működő bölcsőde újabb csoportszoba kialakítását veti fel, hiszen a várólista igen hosszú – mondta a városvezető. A gyermekek szórakoztatásáról a Sarok úti ovi Süni csoportja gondoskodott, akik Macska duettel kedveskedtek az apróságoknak.

A délutáni program a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI tornatermében folytatódott, ahol idén is kosárbajnoksággal búcsúztatták el a nyolcadikos diákokat. A tanárok, diákok és szülők csapatai körmérkőzés keretében mérettették meg magukat, ahol idén a Mórás diákok csapata győzedelmeskedett.

A csütörtök este a kultúra jegyében telt a Mozi vetítőtermében. A Szent Bazil Görögkatolikus Általános Iskola diákjait a kulturális fesztiválon Csige Tamás köszöntötte, aki öt tehetséges gyermeket örvendeztetett meg egy-egy Hajdúdorog látképével ellátott pendrive-val.

Szilágyi Gábor, a gimnázium igazgatója beszédében elmondta, hogy a görögkatolikus iskola számára a Biblia az igazi kultúra forrása; gondolkodásuk, oktatásuk, irodalmi, zenei és képzőművészeti alkotásaikat is áthatja annak szelleme.

Kissné Dalanics Ildikó intézményvezető nyitóbeszédében kiemelte: változás nélkül nincs fejlődés. Ehhez kapcsolódóan említette meg az iskola új rekortán pályáját, nyílászáróinak és az intézmény tetőszerkezetének cseréjét. Elmondta továbbá, hogy a sikerért ebben az évben is meg kellett dolgozniuk a gyerekeknek, de kitartásukkal, szorgalmukkal országos és megyei fesztiválokon egyaránt sikereket értek el.

Ezen gondolatok kíséretében nyitotta meg a kultúrfesztivált. Az iskola legtehetségesebb diákjainak műsora Petrus Bálint trombitaszólójával vette kezdetét, majd ének, vers színdarab, néptánc és a Csengettyű és Mécses gyermekkar is fellépett.

A gálaest folyamán az általános iskola tanítóit egy-egy szál virággal lepték meg a diákok. A kulturális fesztivál a pedagógusok meglepetés-műsorával és tombolasorsolással zárult, ahol számos értékes nyeremény talált gazdára.

HBN-MA