Facebook-üzenet miatt bunyóztak Bárándon

Facebook-üzenet miatt bunyóztak Bárándon
© Illusztráció: Getty Images
Báránd, Püspökladány – A Püspökladányi Járási Ügyészség egy bárándi férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon.

2016. március 16-án reggel 7 óra 30 perc körüli időben a vádlott és a sértett is Bárándon, az egyik önkormányzati épület udvarán tartózkodott, amikor is a vádlott kérdőre vonta a sértettet egy élettársával kapcsolatban közösségi oldalon megjelent üzenet miatt.

A vádlott és a sértett között hangos szóváltás alakult ki, a feldühödött vádlott meglökte, majd egy alkalommal ököllel megütötte a sértett jobb szemét. A bárándi férfi ezután a sértettet a földre rántotta és még egy alkalommal ököllel megütötte a sértett bal szemét. A vádlott további cselekményét a helyszínen tartózkodó személyek akadályozták meg.

A bárándi férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása a jelenlévőkben megbotránkozást és riadalmat keltett.

A sértett a bántalmazás következtében az arcán, illetve a térdén zúzódásos és hámhorzsolásos 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Tekintettel azonban a sérült arctájékra, valamint az elkövetés módjára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A vádiratban tárgyalás mellőzéses eljárás keretében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –
hirdetés