örömteli pillanatok

2020.04.09. 09:36

„Ablakkoncerteket” adtak a társasházban élőknek

A világjárvány okozta helyzet a lakótelepeken élők életét még inkább megkeseríti.

Fotó: Tibai Irma

Ezért is örültek sokan a kezdeményezésnek, így előbb március legvégén a Bányász utca 14. szám előtt, április elején pedig az Isonzó-Major utcai lakótelep belső parkjában tartottak koncertet a szoboszlói Smith Rock Family zenekar tagjai.

– A zene az egész életünket végigkíséri, hidat épít az emberek között. Pozitív érzésekkel tölt fel, és ha csak egy rövid időre is, de elfeledteti a napi gondokat, a bezártságot – hangsúlyozta Majoros Petronella alpolgármester, a körzet képviselője. Az ötletgazda örömmel konstatálta, hogy a legtöbben nagyon pozitívan fogadták a kezdeményezést.

Miért „ablakkoncert”? Nem szokványos lakótelepen fellépést tartani, és jelenleg nem is meghirdethető hagyományosan összegyűlő közönségnek esemény. Maradt a spontaneitás, és így sokan az ablakukból vagy az erkélyükről nézhették-hallgathatták a meglepetés-előadásokat, igaz, akadtak, akik a környékről a közelbe sétáltak a zeneszóra. A helyszíneken klasszikus rockdalok csendültek fel. A második koncert azért is különleges volt, mert egybeesett a családi rockzenekar vezéralakja, Kokó születésnapjával, és zenei pályafutásának 50. évfordulójával. Ez alkalomból köszöntötte őt Czeglédi Gyula polgármester is, aki egyúttal megköszönte az önzetlen, vidám perceket nyújtó zenei produkciót.

Hajdúszoboszlón egyébként estéről estére a lakótelepeken élők közül jó néhányan erkélyükről vagy ablakukból tapsolnak, köszönve ezzel az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Tibai Irma

Borítókép: Az ünnepelt Kokó és fia, Kovács Tamás a polgármesterrel és az alpolgármesterrel a parkban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában