Faágakkal küzdöttek a debreceni tűzoltók

Faágakkal küzdöttek a debreceni tűzoltók
© Fotó: Katasztrófavédelem
Debrecen – A debreceni hivatásos tűzoltók még két alkalommal avatkoztak be a megyeszékhelyen kedden olyan vészhelyzetnél, amit meghasadó fa vagy ág okozott. Kis területen avar is égett a Kishegyesi úton kora este, de a cívisvárosi lánglovagokon kívül még a létavértesi és az egyeki tűzoltóknak adott munkát szabadtéri tűz.

Egy idős személy nem adott magáról életjelet Debrecenben, a Derék utcában kedd délután. A helyi hivatásos tűzoltók felnyitották a lakás ajtaját, hogy beengedjék a mentősöket, akik megállapították, hogy a lakó elhalálozott.

Egy húsz méter magas fa kettéhasadt kedd délután Hajdúböszörményben, a Kinizsi Pál utcában, a leszakadó növényrész ráfeküdt egy másik fára, és a kerékpárút forgalmát veszélyeztette. A hajdúböszörményi és a debreceni tűzoltók magasból mentő járművel, drótkötél segítségével távolították el a fa letört darabját, így megszüntetve a veszélyhelyzetet. A beavatkozás idején teljes útlezárás volt érvényben, az eset során személyi sérülés nem történt.

A Kishegyesi úton a járdára zuhant egy méretes faág, amit a tűzoltók kézi erővel távolítottak el, míg a Pék utcában egy elkorhadt fa feldarabolásához már emelő és láncfűrész is kellett.

Kis területen avar égett Debrecenben, a Kishegyesi úton tegnap kora este. A debreceni tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Rajtuk kívül még a létavértesi és az egyeki tűzoltóknak adott munkát szabadtéri tűz, az előbbiek Pocsaj határában küzdöttek meg a lángoló gazzal, míg az utóbbiak a Hortobágyi Nemzeti Park közelében oltották el a foltokban égő nádast.

Szivárgott egy sérült PB-gázpalack tegnap este Debrecenben, egy Monostorpályi úti házban. A debreceni tűzoltók kivitték az épületből a palackot, átszellőztették az épületet, majd felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy vizsgáltassa át a tűzhelyet szakemberrel, mielőtt újra használatba veszi. Az eset során személyi sérülés nem történt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –