Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.17. 06:10

Olvasónk írja: Gólya-kalamajka Nyírvasváriban

<p>Nyírvasvári - Meglehetősen egyedi problémában kérem a segítségüket – kezdi panaszát olvasónk. – A házunk előtt, a villanyoszlopon van egy gólyafészek, és ez jelenti a gondot.</p>

(A fészket a Titász az előírásoknak megfelelően felemelte.) Eddig ez rendben is lenne. Csakhogy, aki ismeri ezen madarak életét, tudja, a kisgólyáknak milyen komoly az anyagcseréjük, s a végterméket spriccelik mindenhova. Szóval költés után nekünk átok az életünk.

A lakásunkat már tatarozni kell (most szeretnénk hozzá kezdeni), a kerítést hiába festjük. Az ablakot nem lehet kinyitni, mert a szúnyoghálón is bejön a megemésztett étel. Kértem a fészek áthelyezését. Azt mondták, majd szeptemberben, ha elrepülnek a madarak. Nem tették meg. Most, hogy reklamáltam, azt válaszolták, megteszik az én költségemen. A munkálatok, állítólag 300-400 ezer forintba kerülnének. Kérem, segítsenek, mit tegyünk?!
Terdik Ferenc, Nyírvasvári

Kapcsolódó cikkek:

  • Kele gólya jól van
    Naponta kétszer kap enni és friss ivóvízzel is kiszolgálják a Zala megyei Tófej lakói azt a gólyát, amelyik télre is a településen maradt.
  • Gólya landolt Botpaládon
    A helyiek elmondása szerint a madár még fiatal lehet, nem értik, hogy mi késztette arra, hogy a mínuszokkal támadó decemberben itt húzza meg magát.
  • Téli gólya Szatmárnémetiben
    Egy gólya téli eltartása nem olcsó mulatság, még többe kerülne az, ha hagynánk kihalni a gólyafészkeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!