Füstszag miatt visszafordult a Malév amszterdami járata

Visszafordult Budapestre a Malév vasárnap reggeli, amsterdami járata, fedélzetén 102 utassal. A pilóta a felszállás után negyed órával tette le a gépet Ferihegyen, senki sem sérült meg. A pilóták és az utasok füstszagot éreztek, amit – mint kiderült – a szombati hajtómű-tisztításból visszamaradt tisztítóanyag okozott.

15:20′  Ismét felszállhatott a korábban füstszag miatt visszafordított Malév gép


A MALÉV vasárnap reggeli, 660-os amsterdami járata negyed 8-kor szállt fel Ferihegyről, de szinte azonnal vissza is kellett fordulnia. Erre azért volt szükség, mert a pilóták enyhe füstszagot észleltek a pilótafülkében és az utastérben is. A gépen 102-en utaztak, senkinek sem esett baja.

Az utasokat eljutattja a célállomásra

Az utasokat a Malév még vasárnap saját illetve partnertársaságai gépeivel eljutattja a célállomásra – mondta el a Független Hírügynökségnek Hegedűs Ádám, a légitársaság kommunikációs vezetője.

Mint kiderült, a gépnek nem nincs műszaki problémája, a füstszagot az előző napi hajtómű-tisztításból visszamaradt tiszítóanyag okozta, amely a hő hatására párologni kezdett, és bekerült az utastérbe. Ez okozta a szúros szagot, amely miatt visszafordultak.