Fülbevalójáért támadtak egy bocskaikerti hölgyre

Tegnap délután Bocskaikertben a 4-es számú főút és az Állomás utca kereszteződésében lévő buszmegállóban egy 24 éves bocskaikerti hölgyet támadott meg fülbevalójáért három hajdúhadházi nő.

A sértett haját kezdte cibálni egy 17 éves fiatalkorú lány, majd füléből kitépte karika fülbevalóját, míg egy 16 éves társa elterelte a sértett figyelmét. Az esetnél jelen volt még egy harmadik 29 éves ugyancsak hajdúhadházi személy is, aki szintén részese volt a cselekménynek. A sértett követelte tőlük az elvett fülbevalóját, de az elkövetők csak 500 forint ellenében akarták visszaadni részére. Időközben a helyszínre érkezett két személy, akiktől a sértett segítséget kért, melynek hatására az elkövetők elmenekültek a helyszínről.

A cselekmény helyszínétől nem messze Bocskaikert Debreceni és Baross Gábor utcák kereszteződésében igazolás alá került a három főből kettő, akik közül az egyik a ruházatából többszöri felszólítás után előadta az eltulajdonított 15. 000 forint értékű fülbevalót, majd a két személy bűncselekmény elkövetése miatt előállításra került a Hajdúhadház Rendőrkapitányságra. Harmadik 16 éves társuk a későbbiekben önként ment be a Rendőrségre kihallgatásra. A cselekmény során személyi sérülés nem történt. A három hajdúhadházi nő ellen, őrizetbe vételük mellett csoportosan elkövetett rablás bűntett bűncselekmény elkövetése miatt indult büntetőeljárás.