F1: sanghaji visszavágásra készülnek a Mercedesnél

Akt.:
Szakadó eső fogadta Vetteléket Sanghajban.
Szakadó eső fogadta Vetteléket Sanghajban. - © Fotó: AFP
Sanghaj – A szezon második futamát, a 14. Kínai Nagydíjat rendezik a hétvégén. A szakértők óva intenek attól, hogy bármilyen messzemenő következtetést vonjunk le a Forma–1-esek szezon előtti barcelonai tesztjeinek eredményeiből. Télen viszont már látni lehetett valami változást a Ferrarik teljesítményében, amellett, hogy a Mercedes dominanciáját és a Red Bull fejlődését sem lehetett szem elől téveszteni.

A szezonnyitó melbourne-i futamon Sebastian Vettel vihette haza a győztes trófeát. Nem titok, hogy a Ferrari kitűnő stratégiájának köszönhetően nyert. Hamilton és Bottas kénytelen volt beérni a második és harmadik helyezéssel – fogalmazott az Amber PR.

A Mercedes azt ígéri, Kínában visszatér a csúcsra. Toto Wolff figyelmeztetett, hogy amennyiben csapata elvégzi a házi feladatát, Sanghajban ismét visszazökken minden a régi mederbe. Szerinte a Ferrari egyszerűen gyorsabb volt a Mercedesnél Ausztráliában, s azóta is keresik a csapat gyenge pontjait, hogy mihamarabb kiiktathassák azokat.

Várható esőzés

A sanghaji futam nem lesz egy könnyű helyszín időjárás tekintetében. Elég változékony időjárás és esőzések jellemzőek ebben a térségben. Erre a pályára és időjárási viszonyokra olyan autóra van szükség, amely különböző körülmények között is jól teljesít.
A Kínai Nagydíjat az M4 Sport vasárnap 8 órától élőben közvetíti.

HBN