Ezzel az autóval könnyítettek a polgárőrök életén

Autóval is a bűnöők nyomába eredhetnek
Autóval is a bűnöők nyomába eredhetnek - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Terepen is használható járművet adott a polgárőröknek az önkormányzat.

Egy tíz éves Suzukit kaptak ajándékba az önkormányzattól a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért szervezet nagymacsi csoportjának tagjai. A jármű ünnepélyes átadásakor Hernádi Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a csoport tagjainak munkájára a település lakói folyamatosan számíthatnak. – Azért adjuk a terepre is jó járművet, hogy a polgárőrök még hatékonyabban tudjanak fellépni a bűnözőkkel szemben – jelentette ki.

Dolycsák Ferenc, a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért alelnöke ezt azzal egészítette ki, hogy ez a kilencedik járművük. A helyi lakosokból álló nagymacsi polgárőrök főleg éjszaka razziáznak, amikor néha gyanús idegenek tűnnek fel arra. Hozzátette: hamarosan Kismacson is lesz önálló polgárőrség, addig a nagymacsiak járnak át a szomszédba.

– Nemcsak a rendőrséggel, hanem a nemrég megalakult mezőőrséggel is jóban vagyunk. A jövő héten együttműködési megállapodást írunk velük alá – ismertette. (Mint arról beszámoltunk, a nagymacsi mezőőrök az elmúlt néhány napban zöldborsó és kukorica tolvajokat fogtak el.)

Dolycsák Ferenc végül arról is beszámolt, hogy a polgárőrök tervei között egy csapatszállító kisbusz és egy egy olyan speciális szerszámokkal, eszközökkel, például szivattyúkkal, csákányokkal felszerelt autó beszerzése is szerepel, amely katasztrófák idején lenne használható. Ezen kívül ősztől a szórakozóhelyekről el fogják tanácsolni a 16 éven aluliakat.

HBN-OCs