Ezúttal végig itthon

Ezúttal végig itthon
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC játékosainak az edzőpartnerek mellett a mínuszokkal is meg kell majd küzdeniük.

Eddig tartott a rövidke téli szünet a DVSC-TEVA labdarúgói és szakmai stábja számára, ugyanis a december 12-i, MTK elleni bajnoki zárást követően hétfőn reggel munkába állnak a piros-fehérek. A klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint a játékosok reggel orvosi vizsgálaton esnek át, majd nagyjából 10 órától Kondás Elemér és segítői megtartják az esztendő első tréningjét, amelyet délután fél négytől egy újabb követ.

A program szerint kedden és csütörtökön két-két foglalkozás lesz, szerdán és pénteken pedig egy alkalommal állnak munkába a fiúk Pallagon. A hagyományoknak megfelelően szombaton egymás közötti játékkal zárul a hét érdemi része, vasárnap pihenőt kapnak a labdarúgók.

Nem lesz edzőtábor

Az is eldőlt, hogy a Debrecen – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – idén nem utazik el a törökországi edzőtáborba, Belekbe, hanem itthon készül és igyekszik fölvenni a harcot a várható mínuszok ellen. A döntés költséghatékony okai mellett a rendkívül rövid felkészülési időszak (február 10-én a Nyíregyháza ellen már Magyar Kupa-meccs vár Mészárosékra) is szóba jöhet, bár ennek némileg ellentmond, hogy a Loki mellett csupán a Honvéd és a Vasas tréningezik végig itthon az élvonalbeli résztvevők közül.

A külföldi edzőtáborozás mellett a kiváló időjárási körülmények mellett azt is érvként szokták felhozni, hogy ott könnyebb erős gárdákkal megmérkőzni az esztendő ezen szakaszában. Ezt próbálják meg áthidalni a debreceniek azzal, hogy nem csupán a Gaz Metannal és MFK Zemplín Michalovce együttesével játszik majd két-két meccset a Loki, hanem az OTP Bank Liga két élcsapatával, a Ferencvárossal és a Videotonnal is kétszer csap majd össze.
Ezt követően már a célegyenesbe fordul a DVSC, a nyírségi kupameccs után, február 13-án a bajnokság is beindul, a srácok a Vasast fogadják a Nagyerdei Stadionban.

HBN

A program

DVSC-TEVA – Gaz Metan (két mérkőzés)
január 16., Debrecen-PallagDVSC-TEVA – MFK Zemplín Michalovce (két mérkőzés)
január 23., Debrecen-PallagVideoton – DVSC-TEVA (két mérkőzés)
január 30., Székesfehérvár

Ferencváros – DVSC-TEVA
február 4., Budapest

Nyíregyháza – DVSC-TEVA, Magyar Kupa
február 10., Nyíregyháza

DVSC-TEVA – Vasas, OTP Bank Liga
február 13., Nagyerdei Stadion