Ezúttal küzdeni kellett

Bár a Loki-gépezet a találkozó nagy részében akadozott, Rudolfék nagyot küzdve megfordították a DVTK elleni összecsapást.

Nehézkesen indult, rosszul folytatódott és katartikusan ért véget a DVSC-TEVA péntek esti  mérkőzése a Soproni Liga tavaszi idényének nyitányán. Az Oláh Gábor utcai összecsapáson a jelentős vérfrissítésen átesett Diósgyőr volt a debreceniek ellenfele, az a DVTK, amely nem csak tucatnyi új játékossal, hanem a Miskolcon már-már legendának számító Tornyi Barnabással az edzői poszton vetette bele magát a küzdelmbe, nem kis fogadkozások közepette. A keleti rangadó első félórájában a Loki irányított és több veszélyes helyzettel is jelezte, ki az úr a háznál. A ziccerek azonban kimardtak és ebből törvényszerűen a borsodiak kovácsoltak tőkét: Bognár beadása olyan szerencsétlenül pattant meg a menteni igyekvő Laczkón, hogy a labda a hálóban kötött.

Ha kell, erőből

A szünet előtt megszerzett vezetést aztán nyolcvanadik percig sikerrel őrizte a kiesés ellen küzdő vendéggárda, első sorban a cívisvárosiak szokatlanul pontatlan futballjának köszönhetően. Az utolsó tíz percben azonban beindult a Loki-henger és Laczkó, Rudolf, majd Mijadinoszki révén 3-1-re módosult a meccs eredménye. Roppant nehezen született meg a győzelem és ezt a DVTK-t nézve biztosak lehetünk benne, hogy senkinek sem lesz majd könnyű dolga ellenük.

– Nincs más választásunk, mint ezt a motivációt, ezt a tüzet életben tartani a hátralévő fordulókban is – magyarázta Tornyi. – Arra készülünk, hogy mindig ehhez hasonló, harcos mérkőzéseket játszunk, bár természtesen nem könnyű ennyi új emberből menet közben csapatot kovácsolni. Ennek ellenére egységesnek tűntek a srácok, ebből a szempontból tehát különösebb problémát nem láttam – nyilatkozta a lefújás után a diósgyőri tréner, aki azt is hozzá tette, hogy tíz perccel a vége előtt sem gondolta, hogy megvan a mérkőzés. 

Szerencsére, a debreceniek sem gondolták, hogy eldől a meccs és huszáros hajrába kezdtek! Jól látható volt, hogy a második játékrész első felében becserélt Feczesin Róbert új lendületet adott a támadójátéknak: sokat futott és gólpasszt is adott.

Az eredményen túl az is biztató jel volt a Loki-DVTK-n, hogy abban az esetben, ha a pontos, gördülékeny játék hagy is kívánni valót maga után, akkor a csapat képes harcolni a végsőkig, s ha kell, erőből megoldja a feladatát.