Ezüsttel jöttek haza az országos döntőről

Ezüsttel jöttek haza az országos döntőről
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Ötből négy meccset megnyert a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U-11-es leány kézilabda csapata az országos döntőben.

Második helyen végzett a DSC-SI hétvégén, a Tökölön és Szigetszentmiklóson megrendezett nyolcas döntőben. A csoportmeccseket veretlenül zárta Bujárszki Ádám együttese, majd az elődöntőben a Ferencváros sem tudta megállítani a tíz gólig jutó Csernyánszki Liliána vezette cívisvárosi tehetségeket. A legfontosabb találkozót viszont elveszítette a Kozármislennyel szemben, így ezüstéremmel térhettek haza a debreceni lányok.

Bujárszki Ádám értékelése:

Az elsődleges célunk az volt, hogy lépésről lépésre haladjunk a csoportküzdelmek során, és megszerezzük az első két hely valamelyikét a csoportban. Az első mérkőzést a Bajnok DSE Nemesvámossal játszottuk. Ismertük Őket, tudtuk, hogy ez lesz a legnehezebb mérkőzésünk a csoportban. Így is lett. Tipikus első mérkőzés volt sok hibával, de nagy küzdelemben végül megnyertük az igen fontos meccset. A Hódmezővásárhely és a Tápiószele elleni találkozón folyamatosan javuló játékkal győztünk, és ezzel veretlenül csoportelsők lettünk. Következett az FTC elleni elődöntő és rangadó. Az Országos Döntő legjobb játékát ezen a mérkőzésen nyújtottuk. Fantasztikus akarat, motiváció és fegyelem jellemezte csapatomat. Következett a döntők döntője, a Kozármisleny elleni szuperrangadó! Jól kezdtünk, vezettünk 4:2- re aztán komoly hullámvölgybe kerültünk. 12:10 volt a félidei eredmény. A második játékrészben mind fejben, mind fizikális elfáradtunk. A sokkal frissebb, több variációs lehetőséggel bíró ellenfél teljesen megérdemeltem nyerte meg a bajnoki címet. Látva a komplett korosztályos mezőnyt megállapítható, hogy négy-öt csapat is komoly magassági és fizikális (súly) fölényben volt velünk szemben. Ennek tudatában csodálatos eredménynek tartom, hogy megszereztük a szépen csillogó ezüstérmet. Leírhatatlanul büszke vagyok a csapatomra! Az egész évben elvégzett nagyon komoly alázatos munkának meglett a gyümölcse. Köszönöm mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett segített, hogy elérjük céljainkat!

– zárta gondolatait az edző.

A Magyar Kézilabda Szövetség szakmai zsűrijének döntése értelmében a döntő legjobb debreceni játékosa Csernyánszki Liliána lett.

A bajnoki ezüstérmes csapat tagjai: Aradi Frida, Kovács Noémi, Csernyánszki Liliána, Gém Léna, Panyi Anna, Papp Viktória, Hadházi Dóra, Hadas Nóra, Silye Nanda, Szabó Zsófia, Fodor Veronika, Vida Vivien, Szatmári Alexa, Tokaji Emese, Kónya Noémi. Edző: Bujárszki Ádám.

Eredmények:

Csoportmérkőzések:

  • DSC-SI – Bajnok DSE Nemesvámos 22:17
  • DSC-SI – Hódmezővásárhely 23:17
  • DSC-SI – Tápiószele 28:20

Keresztjáték, elődöntő:

  • DSC-SI – FTC 23:20

Döntő:

  • DSC-SI – Kozármisleny 16:25

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –

Címkék: ,