Ezüstös szombat lehet

Akt.:
Ezüstös szombat lehet
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Esetleges békéscsabai győzelmével akár a második helyen is végezhet a DVSC-TEVA.

Az utolsó, 33. fordulójához érkezett az OTP Bank Liga pontvadászata, a debreceni drukkereket leginkább izgató összecsapást szombaton 16.30-kor rendezik meg Békéscsabán, ahol a DVSC-TEVA vendégszerepel.

Csak a győzelem

A hajdúságiak jelenleg a harmadik helyen állnak, ugyanannyi (52) pontot gyűjtve, mint a második pozíciót elfoglaló Videoton. Amennyiben a Loki győz idegenben, a Vidi pedig nem szerez három pontot az Újpest otthonában, a piros-fehérek nyakába kerül az ezüstérem. Pontvesztése esetén viszont még le is csúszhat a dobogóról a DVSC, erre azonban gondolni sem akarnak a cívisvárosban.

Ön szerint mi lesz a Békéscsaba vs. DVSC-TEVA mérkőzés végeredménye?

  • Szoros meccsen győz a DVSC
  • Fölényes Loki-siker
  • Simán nyer a Csaba
  • Döntetlen
  • Egy góllal lesznek jobbak a hazaiak

Összes szavazó: Összes szavazó:

Betöltés ... Betöltés ...

A házigazdák sorsa az elmúlt fordulóban megpecsételődött, akkor vált biztossá, hogy a Békéscsaba kiesett az élvonalból.

– Sosem foglalkozunk az ellenfél aktuális helyzetével, így van ez most is, a saját céljainkra koncentrálunk csupán – szögezte le a DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér. – Ha a többi eredmény számunkra jól alakul, akkor győzelmünk esetén felléphetünk a másik helyre, a mi feladatunk az, hogy ehhez megtegyük az első lépést és elhozzuk a három pontot a Viharsarokból. Bármi előfordulhat, nyilván a hazaiakat már nem nyomja teher, ez elsülhet kétféleképpen is – nyilatkozta a tréner, aki elárulta, a csapatkapitány, Szakály Péter játéka kérdéses a lila-fehérek ellen, mellette Barna Szabolcs küszködik sérüléssel. – Tavaly az első fordulóban is nagyon kemény meccsen sikerült nyernünk, erre számíthatunk most is, noha a csabaiak tavasszal már egészen más futballt játszottak, mint előtte. Masszív gárda lesz az ellenfelünk, de számunkra csakis a győzelem az elfogadható eredmény, s ne feledjük, egy keleti rangadó még kiemeltebb jelentőséggel bír!

HBN