Ezüstös kézilabda-hétvége

Akt.:
Ezüstös kézilabda-hétvége
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Értékes ezüstéremmel tért haza a rangos HUN-IOR Nemzetközi Kézilabda Kupáról a DEAC ifjúsági korosztályú kézilabdacsapata. A srácok Kisvárdán állhattak a dobogóra az elmúlt hétvégén, emellett több különdíjat is elhoztak – számolt be róla a DEAC honlapja.

A már hagyományos utánpótlás tornát január 25-27. között, immár negyedik alkalommal rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség. A találkozókat Kisvárdán és Nyíregyházán tartották huszonkét csapat – köztük tizenkét határon túli együttes – részvételével. Csaknem félezer fiatal női és férfi kézilabdázó lépett pályára a három versenynap alatt. A torna célja minden évben az, hogy a keleti országrész utánpótlás csapatai más kézilabda kultúrából érkező együttesekkel is összemérhessék tudásukat.

A Vass György és Mándi Norbert edzette DEAC-ifi az első mérkőzésen a Szatmárnémeti együttesét győzte le nagy csatában, egy góllal. Szombaton ezután még két sima sikert jegyezhettek fel a Debreceni Egyetem sportklubjának fiataljai a Kisvárda és a Kiki Kecskemét ellen. Vasárnap aztán következett a döntő, ahol a Kecskemét KTE Piroskaszörp csapata felül tudta múlni a DEAC-os fiúkat, akik így a második helyen végeztek.

Az ezüstérmek mellett két különdíj is Debrecenbe került. A torna legjobb játékosa a DEAC jobbátlövője, már a felnőtt csapatnál is számításba vett Vécsei Vencel lett, míg a legjobb védőjátékosnak Lasancz Leventét választották a szakemberek.

A kupa után máris jöhetnek a bajnoki küzdelmek, az első osztályú utánpótlás pontvadászatok ugyanis már pénteken folytatódnak. A DEAC serdülő és ifjúsági csapata is Cegléden lép pályára a tavaszi nyitányon. A fiatalabbak a 6., míg az idősebbek a 10. helyről folytatják a küzdelmeket az egyaránt 14 csapatos bajnokságban.