Ezüsthétvégét zártak a debreceni vívók

Ezüsthétvégét zártak a debreceni vívók
© Fotó: DHSE-PMD Vívóklub
Bük, Debrecen – Ismét összegyűlt a párbajtőrvívás utánpótlása, hogy eldöntsék ki a legjobb. A helyszín ezúttal Bük volt, ahol a DHSE-PMD vívói ismét érmekkel megrakodva térhettek haza. Ezúttal Kálmán Gyöngyvér és Vértesi Lili szállították az ezüstöket.

A pénteki napon a gyermek korosztály versenyzői léptek pástra. Kálmán Gyöngyvér a cívisvárosiak reménysége, a félszáz fős mezőnyben remek csoportkört követően magabiztosan, egymás után verte ellenfeleit, és a nyolcas döntőben is imponálóan vívott. Ugyan a nagydöntőre már kissé elfáradt, de így is izgalmas csatára kényszerítette egy évvel idősebb ellenfelét. A versenyt követően a szervezők megérdemelten akaszthatták a nyakába az ezüstérmet.

A vasárnapi napon is akadt éremesélyes versenyzője a Debreceni Honvédosoknak. Ugyan Fekete Laurát ezúttal nélkülözni kényszerültek a szakemberek – a hölgy ugyanis a 17 éven aluliak világbajnokságán vesz részt – akadt olyan a cívisvárosiak között, aki éremért vívhatott. Nem más, mint a kétszeres magyar bajnok Vértesi Lili, aki fiatalabb klubtársához hasonlóan remekül teljesítette a rutinmunkának számító csoportkört. Ezután ugyan volt egy apróbb megtorpanása, de a vigaszágról visszatérve szintén magabiztosan, jó vívással jutott a legjobb nyolc közé, és végzett a döntő második helyén.

Olimpici GP, Bük

Gyermek női párbajtőr:

2. Kálmán Gyöngyvér

Serdülő női párbajtőr:

2. Vértesi Lili

– DHSE-PMD Vívóklub –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek