Ezüstérmet szerzett a DASE gárdája

A képen csapat tagjai (balról jobbra): Oresten Lajos, Mészáros Péter, Bogár Attila, Tar László, Honti László, Lengyel András, Kegyes László, Palatitz László, Kállay Ferenc, Bencsik András, Dósa Sándor, Kovács Gyula, Dr. Csimma Ferenc, Gém László, Vajkó Lajos, Mangu László, Farkas István (MLSZ nagykövet)
A képen csapat tagjai (balról jobbra): Oresten Lajos, Mészáros Péter, Bogár Attila, Tar László, Honti László, Lengyel András, Kegyes László, Palatitz László, Kállay Ferenc, Bencsik András, Dósa Sándor, Kovács Gyula, Dr. Csimma Ferenc, Gém László, Vajkó Lajos, Mangu László, Farkas István (MLSZ nagykövet) - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A döntőben a Videoton 2–1-re verte a debrecenieket.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület (OVLSE) társszervezésében rendezték meg nemrégiben a 60 éven felüliek Grassroots-bajnokságának döntőjét Budapesten, a BVSC Szőnyi úti sporttelepén.

Az MLSZ Európában egyedülálló veterán-programjának országos döntőjébe 15 csapat jutott be. A kezdeményezés hét évvel ezelőtt indult el hazánkban, azóta évről évre nő a népszerűsége, az idei versenysorozatban mintegy 250, hatvan éven felüli futballista vett részt rajta.

A Debrecent képviselő DASE csapata a csoportelsőséget az Örkény és Kecskemét legyőzésével szerezte meg, mindkét mérkőzést 2–1 arányban nyerte meg az egyetemi gárda. A legjobb négy közé a DASE, a Miskolc, a Videoton és a Békéscsaba került.

A döntőbe jutásért a DASE 3–1–re győzött a miskolciak ellen, a másik mérkőzésen a rendes játékidőben 1–1 lett a végeredmény, majd büntetőkkel végül a Videoton ment tovább. A fináléban a DASE 2–1-es vereséget szenvedett, így a tavalyi évhez hasonlóan idén is ezüstérmes lett.

HBN