Ezüstérmet hoztak el az országos fináléról

A döntőben izgalmas és fordulatos mérkőzésen 4–3-ra maradtak alul
A döntőben izgalmas és fordulatos mérkőzésen 4–3-ra maradtak alul - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Az Olasz Focisuli 2003-as korosztályát az egyesületi vezetők benevezték a 2013-’14-es téli Futsal Országos Bajnokságba, másik 290 csapattal egyetemben.

A sportág és specifikus szabályainak megismerése és alkalmazása mellett az volt a cél, hogy a gyerekek folyamatosan versenyeztetve legyenek. A későbbiek folyamán óriási sikerrel gazdagodtak 10-11 éves játékosaink – mondta Hegedüs Tamás, a DHSE–Olasz Focisuli szakosztályának elnöke.

– A megyei döntőbe jutásunk után (amit sikerült megnyernünk), már tudtuk, hogy a következő fordulóban a területi fináléban kell megmérettetnünk magunkat Szegeden. A szegedi selejtezőt is sikeresen megnyerték a gyerekek, így jogot formáltak a Keleti régió fináléjában való szereplésre, amelyet Dunakeszin rendeztek meg. Dunakeszin is az élen zártak az Olasz Focisuli srácai, ezért bejutottak az Országos Final Four-ba (négyes döntőbe), ahol Békéscsaba, Szeged és Gyöngyös hasonló korú focistapalántáival mérték össze a tudásukat.

Az elődöntőben Gyöngyös csapatát sikeresen legyőztük 4–0-ra, és készültünk az Országos Futsal Döntőre a Szeged ellen. A döntőben nagyon izgalmas és fordulatos mérkőzésen 4–3-ra nyert a szegedi csapat, így a mieink a második helyet szerezték meg.

A sikeres szereplés, és a nagyon jó hangulat mellett a gyerekek képzési anyagába is megfelelően illeszkedett ez az esemény, mivel a 4-4 elleni játékot folyamatosan gyakorolhatták a gyerekek.

HBNSporthírek